Fasola jaś ekologiczna 1 kg
Fasola jaś ekologiczna 1 kg
Produkt niedostępny
Fasola jaś - skład
MARKA |
---|
- brak - |
Fasola jaś - Opis produktu
Fasola jaś to niezwykle bogate źródło roślinnego białka. Z tego względu stanowi ona istotny składnik diety wegańskiej i wegetariańskiej. W swoim składzie zawiera także witaminy z grupy B, witaminę A, żelazo i magnez. Dostarcza także cennych kwasów tłuszczowych skutecznie obniżających poziom złego cholesterolu. Fasola jaś jest często dodawana do zup, duszonych potraw, mięs i sałatek.
Sprzedawana fasola pochodzi z gospodarstwa rolnego w trakcie procesu uzyskiwania certyfikatu ekologicznego. Gospodarstwo to jest zlokalizowane w miejscowości Gać (okolice Przeworska). Warzywa z niego pochodzące uprawiane są na czystych, podkarpackich terenach, bez użycia sztucznych nawozów oraz chemicznych środków ochrony roślin. Do nawożenia plonów jest stosowany obornik bydlęcy lub koński, gnojowica zwierzęca bądź gnojówki roślinne, a do ochrony roślin przed szkodnikami wyciągi z pokrzywy, czosnku, cebuli, piołunu, wrotyczu lub skrzypu. Sprzedawane warzywa nie są myte, dostarczane prosto z pola. W celu zachowania ich wysokiej jakości i świeżości pakowane są one w worki siatkowe umożliwiające przepływ powietrza.