VegeDip bez sera 190g - VIVIO
VegeDip bez sera 190g - VIVIO
Produkt niedostępny
VegeDip bez sera 190g VIVIO - skład
MARKA |
---|
VIVIO |
SKŁAD: ziemniaki 37%, marchew 14%, olej słonecznikowy, cebula, płatki drożdżowe, cebula suszona, skrobia kukurydziana, papryka słodka wędzona, czosnek świeży
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 496kJ/119kcal
Tłuszcz 6,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g
Węglowodany 13g
w tym cukry 2g
Błonnik 4,1g
Białko 2,5g
Sól 0,03g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
VegeDip bez sera 190g VIVIO - Zastosowanie
Wege dip to hit kulinarny ostatnich tygodni. Smakuje wybornie z makaronem, pizzą, zapiekankami, można smarować nim kanapki lub podawać z pokrojonymi w słupki surowymi warzywami, nachos’ami czy warzywnymi chipsami.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce. Należy spożyć w ciągu 48 godzin.
VegeDip bez sera 190g VIVIO - KCAL
Wege dip jest nisko kaloryczny ponieważ został przygotowany z warzyw. W 100g wege dipu jest około 120 kalorii. Dzięki niskiej kaloryczności i wysokiej zawartości składników odżywczych staje się chętnie kupowanym produktem.
VegeDip bez sera 190g VIVIO - Opis produktu
Marka Vivio przygotowała 100% polski, wegański produkt dla miłośników dipów. Dip jest bez konserwantów, wzmacniaczy smaku czy sztucznych barwników. Smakuje wybornie z pokrojonymi w słupki surowymi warzywami, nachos czy warzywnymi chipsami. Jest porcją warzyw, których zaleca się spożywać co najmniej 5 w ciągu dnia.
Wege dip - co to jest?
Wege dip - jak go jeść?
Wege dip - Jak jeść i czy ich nadmiar może nam zaszkodzić?
Właściwości odżywcze wege dipu i jego wpływ na nasze zdrowie
Kto nie może jeść wege dipu?
Jak przygotować samodzielnie wege dip?
Wege dip - Cena
Wege dip - Kalorie
Przepis
Wege dip - co to jest?
Wege dip został stworzony dla tych, którzy chcą jeść zdrowo i roślinne. W swoim składzie zawiera jedynie roślinne składniki pochodzenia polskiego. Bogaty w warzywa i pełen zdrowia. Zawiera ziemniaki, marchew i cebulkę, przyprawiony jest najlepszymi przyprawami takimi jak: papryka wędzona, czosnek, suszona cebulka. Dla serowo-orzechowego posmaku dodano do niego płatki drożdżowe, a olej słonecznikowy sprawia, że dip ma idealna konsystencje i dawkę niezbędnych kwasów tłuszczowych (NNKT).
Wege dip - jak go jeść?
Wege dip nazywany jest również “serem z ziemniaka”. Jest ostatnim hitem na kulinarnych blogach. Można go wykorzystać do przygotowania potraw z makaronem, pizzy, zapiekanek, smarować nim tosty, kanapki i inne pieczywo oraz jako dip do nachos lub pokrojonych słupki surowych warzyw.
Wege dip - Jak jeść i czy ich nadmiar może nam zaszkodzić?
Wege dip jest produktem naturalnym i roślinnym. Nie można go przedawkować. Można go jeść nawet codziennie. Należy jednak pamiętać, że zdrowie i wysoka odpornośc organizmu zależna jest od aktywności fizycznej i diety. Regularna aktywność fizyczna i zróżnicowana, pełnowartościowa dieta, bogata we wszystkie makro- i mikroskładniki to klucz do zdrowia i dobrego samopoczucia. Od dziś wece dip od Vivio powinno stać się jej częścią.
Właściwości odżywcze wege dipu i jego wpływ na nasze zdrowie.
Wege dip bogaty jest w witaminy i minerały pochodzenia roślinnego. Ziemniaki dostarczają organizmowi potasu, który obniżają ciśnienie krwi oraz magnez, który jest budulcem zębów i kości, poprawia przemianę materii, łagodzi stany zmęczenia i stres. Mają też nieco wapnia, żelaza i fosforu. Dostarczają także niemal wszystkich witamin – najwięcej jest w nich witaminy C.
Marchewka charakteryzuje się przede wszystkim niską kalorycznością. Dzięki temu jest wyjątkowo zdrowa i poleca w przypadku diet redukcyjnych. Warzywo jest przede wszystkim bogatym źródłem karotenoidów. Są to przeciwutleniacze, które nadają warzywom ich pomarańczową barwę. Z tego też powodu nadmierne spożywanie marchewek może zmienić kolor naszej skóry. Nie grozi nam to jednak w przypadku wege dipu. W marchewce znajdziemy przede wszystkim mnóstwo luteiny, zeaksantyny, likopenu i beta-karotenu (prowitaminy A).
Cebula zawiera witaminę C, a także witaminy z grupy B, E, H, PP i K. Ma w sobie cynk, potas, magnez, fosfor, wapń i sód. Siarczki, czyli olejki eteryczne cebuli, nadają jej charakterystyczny zapach. Witamina C wzmacnia nasz układ odpornościowy, jest też antyoksydantem (przeciwutleniaczem), który walczy z nadmiarem wolnych rodników powodującym starzenie się i powstawanie nowotworów.
Spożywanie produktów takich jak wege dip ma korzystny wpływ na zdrowi naszego organizmu dostarczając mu niezbędnych do życia składników pokarmowych i odżywczych.
Kto nie może jeść wege dipu?
Nie ma przeciwwskazań do spożywania wege dipu od Vivio. Może jeść go każdy i o każdej porze dnia. Jest jak najbardziej wskazany do spożywania dla dzieci, osób z cukrzycą czy wysokim ciśnieniem.
Jak przygotować samodzielnie wege dip?
Przygotowanie wege dipu to prosta sprawa. Przygotuj: 3 ziemniaki, 1 marchewkę, 1 cebulę, 1, ząbek czosnku, 10 łyżek ulubionego oleju (u nas słonecznikowy), 6 łyżek płatków drożdżowych od Vivio, 1 łyżeczkę wędzonej papryki, sól.
Cebulę podsmaż na oleju, jeszcze gorące ziemniaki i marchewkę oraz płatki drożdżowe, wyciśnięty ząbek czosnku i przyprawy umieść w blenderze. Dodaj podsmażoną cebulkę i zblenduj na gładką masę. W czasie blendowaniu stopniowo dodawaj ciepłej wody aby twój dip nabrał właściwej konsystencji.
Wege dip - Cena
Cena wege dipu przede wszystkim uzależniona jest od jego wagi oraz producenta. Niemniej jednak, za opakowanie o wadze 200g zapłacisz około 7zł. Podczas zakupu zwróć uwagę na to, czy wybrany przez Ciebie produkt zawiera sztucznych dodatków i wzmacniaczy smaku. Staraj się wybierać dipy, które są najmniej przetworzone. Dzięki temu uzyskasz pewność, że w słoiku znajduje się wszystko to, co cenne dla Twojego zdrowia i dobrego samopoczucia.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.