info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Truskawka liofilizowana w kawałkach 25g foodlab - Food Lab

Truskawka liofilizowana w kawałkach 25g foodlab

Truskawka liofilizowana w kawałkach 25g foodlab - Food Lab

11,54 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Truskwaka liofilizowana - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
PolskaFood Lab

Skład: 100% truskawki liofilizowanej w plastrach

Wartość odżywcza 

w 100 g 

Wartość energetyczna

1404 kj / 334 kcal 

Tłuszcz

3.1 g 

w tym kt nasycone

<0.1 g

Węglowodany 

59 g 

w tym cukry

51 g

Błonnik

21 g

Białko

7.2 g 

Sól

0.03 g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Truskwaka liofilizowana - Zastosowanie

 

Przykładowe zastosowanie:  zdrowa przekąska w ciągu dnia lub dodatek do pożywnego śniadania, dań na słodko jak i wytrawnie. Owoce liofilizowane to świetna alternatywa dla tradycyjnych słodyczy. Sprawdza się również jako aromatyczny dodatek do herbaty.

Truskwaka liofilizowana - Opis produktu

Truskawka liofilizowana - słodkie, orzeźwiające, bogate w witaminy i minerały owoce.Truskawka  jest cennym źródłem witaminy C, A, PP oraz witaminy z grupy B, dużą zawartość wapnia, czy też magnezu. Owoce bogate są w antyoksydanty i przeciwutleniacze - jednym z nich jest kwercetyna. Błonnik zawarty w truskawkach wspiera perystaltykę jelit. Owoce poddane procesowi liofilizacji nie zawierają cukru dodanego, jedynie ten występujący naturalnie w owocach.

 

Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody.  Dzięki temu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma wiele zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym stosowanie konserwantów i innych dodatków nie jest potrzebne. 

Opinie klientów