BIO Syrop z agawy 650G - VIBIO

BIO Syrop z agawy 650G - VIBIO
☆ Naturalna alternatywa dla cukru
☆ Niski indeks glikemiczny
☆ Bez sztucznych dodatków i konserwantów
Produkt niedostępny
syrop z agawy - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Meksyk | VIBIO |
Składniki: Organiczny syrop z agawy (Agave Salmeana)
Wartość odżywcza | W 100g produktu | % RWS (Referencyjne Wartości Spożycia |
---|---|---|
Wartość energetyczna /energia/ | 1253 kJ/296 kcal | 15% |
Tłuszcz | 0 g | 0% |
W tym | ||
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) | 0 g | 0% |
Węglowodany | 71 g | 27% |
W tym | ||
Cukry | 69 g | 77% |
Błonnik | 5,8 g | - |
Białko | 0 g | 0% |
Sól | 0,05 g | 1% |
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
syrop z agawy - Zastosowanie
Do czego możesz wykorzystać syrop z agawy?
Słodzik ten jest szczególnie doceniany przez wegan, ponieważ zastępuje im miód. Stanowi dodatek do herbaty, drinków, koktajli. Łatwo się rozpuszcza nawet w zimnych napojach. W takiej formie możemy wykorzystać go także jako polewę do naleśników lub gofrów.
Syrop z agawy może być podgrzewany. Wszelkie przepisy na słodkie wypieki, które zawierają w składzie miód mogą zostać zmodyfikowane. Nie musisz się obawiać, że ciasto z dodatkiem syropu z agawy się nie uda. Natomiast przy wypieku ciast należy zwrócić uwagę na to, że syrop z agawy przyspiesza brązowienie ciasta, dlatego zalecane jest zmniejszenie temperatury pieczenia o 15-20*C.
syrop z agawy - KCAL
Ile ma kalorii? Jaki indeks glikemiczny?
Syrop z agawy jest słodszy od cukru o 30%. Natomiast wysoka zawartość fruktozy i obecność glukozy sprawia, że ma niższy indeks glikemiczny (15-30 IG) od białego cukru (sacharozy). Jego kaloryczność jest jednak zbliżona. W 100 gramach znajdziemy ok 310 kalorii (1 łyżka to ok. 50 kalorii). Po spożyciu syropu poziom glukozy we krwi nie będzie skakał tak bardzo jak ma to miejsce w przypadku zastosowania tradycyjnego cukru.
syrop z agawy - Opis produktu
BIO syrop z agawy - poznaj słodki zamiennik cukru!
Syrop z agawy fivio to idealna alternatywa dla tradycyjnego cukru, dostępna w dwóch wersjach: jasnej i ciemnej. Obie odmiany charakteryzują się delikatnym, karmelowym smakiem i niskim indeksem glikemicznym, co czyni je doskonałym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę.
✅ Syrop jasny: Łagodny smak, doskonały do napojów, koktajli i deserów, gdzie potrzebujesz subtelnej słodyczy.
✅ Syrop ciemny: Głębszy, bardziej intensywny aromat, idealny do wypieków, sosów i jako polewa do naleśników.
Syrop z agawy to produkt w 100% naturalny, bez sztucznych dodatków i konserwantów. Dzięki swojej wszechstronności znajdzie zastosowanie zarówno w codziennej kuchni, jak i w bardziej kreatywnych przepisach.
Wybierz zdrową słodycz – syrop z agawy fivio to Twój sposób na naturalne dosładzanie potraw i napojów!
FIVIO - POZNAJ NAS BLIŻEJ!
Fivio to marka, która stawia na najwyższą jakość naturalnych produktów, wspierających zdrowy styl życia. Naszą misją jest dostarczanie składników, które nie tylko wzbogacają codzienną dietę, ale także inspirują do prostych i smacznych przepisów.
Dzięki starannie wyselekcjonowanym orzechom, nasionom, mąkom i słodzikom, oferujemy produkty, które pomagają zadbać o zdrowie całej rodziny. Tworzymy rozwiązania dla osób ceniących naturalność i prostotę, ułatwiając przygotowanie pełnowartościowych posiłków w domowym zaciszu.
Z marką fivio zdrowe gotowanie staje się przyjemnością.
SmakujeMy!
Co zyskasz wybierając nasz syrop z agawy fivio?
- Naturalna alternatywa dla cukru – słodki smak bez rafinowanego cukru.
- Niski indeks glikemiczny – pomaga utrzymać stabilny poziom cukru we krwi.
- Lepsza przyswajalność niż miód i cukier – dzięki wysokiej zawartości fruktozy syrop z agawy jest zdecydowanie lepiej tolerowany przez organizm.
- Superwydajność – jest słodszy od cukru, więc wystarczy go mniej, by uzyskać ten sam efekt!
- Wszechstronność w kuchni – idealny do kawy, herbaty, owsianek, smoothie, wypieków i deserów.
- Bez sztucznych dodatków – 100% czysty syrop z agawy, bez konserwantów i barwników.
- Łatwo rozpuszczalny – doskonale rozpuszcza się nawet w zimnych napojach, gdzie zwykły cukier pozostaje na dnie.
SYROP Z AGAWY FIVIO = SŁODSZY WYBÓR DLA TWOJEGO ZDROWIA!
Wciąż nie możesz się zdecydować?
Wiemy, że wybór zdrowych produktów bywa trudny – dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie pomocne artykuły na naszym blogu!
Znajdziesz tam wszystko, co musisz wiedzieć w temacie słodkich, zdrowych alternatyw dla tradycyjnego cukru.
Sprawdź więcej na naszym blogu, o tutaj: https://fivio.pl/czym-zastapic-cukier-w-wypiekach-poznaj-zdrowe-alternatywy-od-fivio/
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.