Opis
Mąkę jaglaną otrzymuje się przez zmielenie kaszy jaglanej. Jest mąką odżywczą, lekkostrawną i bezglutenową. Charakteryzuje się orzechowym aromatem oraz słodko-gorzkim posmakiem.
Jest bogata w naturalne białko, witaminy z grupy B oraz witaminę E, a także wapń, żelazo, potas, krzem i magnez. Krzem poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci, witaminy z grupy B wspierają układ nerwowy, zaś witamina E jest silnym antyoksydntem, który zwalcza wolne rodniki. Wszystkie te składniki korzystnie wpływają na pracę organizmu człowieka.
Skład / Wartości odżywcze
Składniki: 100 % mąka jaglana
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
Stosowanie
Mąka jaglana doskonale nadaje się do wypieków, naleśników, placków, pieczywa, a także do zagęszczania zup i sosów, nie tworzy grudek.
Dla bezpieczeństwa informujemy, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.