Papier ryżowy okrągły 100g - House of Asia
Papier ryżowy okrągły 100g - House of Asia
Produkt niedostępny
Papier ryżowy okrągły 100g House of Asia - skład
MARKA |
---|
House of Asia |
SKŁAD: mąka ryżowa 90%, woda, sól
Wartości odżywcze w 100g
Energia kJ 1449 / kcal 341
Tłuszcz 0,1g
w tym tłuszcz nasycony 0,0g
Węglowodany 84,5g
Cukry 3,5g
Białko 0,5g
Sól 1,0g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Papier ryżowy okrągły 100g House of Asia - Zastosowanie
Papier ryżowy jest best bardzo łatwy w użyciu: wystarczy lekko zwilżyć wodą ryżowy płatek, napełnić farszem, delikatnie zwinąć i spring rolls są gotowe - pyszne danie gotowe do spożycia. Po usmażeniu w woku, na głębokim tłuszczu sajgonki stają się złociste i chrupiące. Podawać z sosem sojowym lub sosem z orzechów ziemnych.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Papier ryżowy okrągły 100g House of Asia - Opis produktu
Papier ryżowy jest niezbędnym składnikiem wielu potraw kuchni azjatyckiej, szczególnie chińskiej, tajskiej i wietnamskiej. Sporządzony z mąki ryżowej, wody i soli, jest naturalnym i smacznym składnikiem dań.
To cieniutkie, delikatne ciasto służy przede wszystkim do przygotowania popularnych sajgonek i spring rolls. Ale w papier ryżowy można zawinąć dosłownie wszystko: warzywa, tofu, tempeh, mięso, owoce morza, makaron vermicelli, świeże aromatyczne zioła. Płatki ryżowe są gotowe do użycia po lekkim zwilżeniu wodą, pod której wpływem staje się elastyczny. Równie doskonale sprawdzają się podczas smażenia.
Przygotowane spring rolls lub sajgonki najlepiej smakują z aromatycznymi sosami na bazie sosu sojowego lub orzechów ziemnych.