Ocet Ryżowy 3% 610 ml Diamond

KRAJ POCHODZENIAChiny
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

9,99 zł

RABAT - 9%

11,00 zł

-9

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Ocet ryżowy firmy Diamon to ocet 3% tworzony w drodze fermentacji ryżu lub wina ryżowego. Ocet ryżowy produkowany jest w kilku państwach Azji. Najbardziej znany ocet ryżowy pochodzi z Japonii lub z Chin. Japoński ocet ryżowy jest łagodniejszy w smaku niż chińskie odmiany. Jednak to chiński, ostrzejszy ocet, jest najpopularniejszy w restauracjach w Europie i w Stanach Zjednoczonych. Z różnych odmian octu ryżowego (biały, czerwony, czarny) to właśnie biały ocet jest najbardziej zbliżony smakowo do octu spirytusowego, jednocześnie trochę łagodniejszy i najczęściej używany do przygotowania sushi.

Stosowanie

Ocet ryżowy jest szeroko stosowany w kuchniach świata. Jest niezbędnym składnikiem między innymi sushi, dań słodko-kwaśnych, marynat do warzyw i mięs, czy dressingów do sałatek.

Jest głównym składnikiem zaprawy octowej do ryżu do sushi. W tym celu, na 1 kg ryżu, weź 14 łyżek octu ryżowego, 6-8 łyżek cukru, szczyptę soli. Wszystko wymieszaj w małym rondelku i podgrzej na małym ogniu, nie gotuj, mieszaj do rozpuszczenia. Dodaj do ugotowanego wcześniej ryżu i delikatnie wymieszaj. Na naszej stronie możesz znaleźć pozostałe składniki do zrobienia i zjedzenia pysznego sushi: mata bambusowa, pałeczki, sos sojowy.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej


Opinie o produkcie: Ocet Ryżowy 3% 610 ml Diamond


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również