Makaron Ryżowy 5mm Farmer 400g

KRAJ POCHODZENIATajlandia
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
POZOSTAŁE GRAMATURY1000g

6,98 zł

RABAT - 11%

7,88 zł

-11

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Opis

Makaron ryżowy wyprodukowany z ryżu (90%) i wody bez żadnych zbędnych dodatków. Jest łatwy w przygotowaniu, bez gotowania, pożywny i zdrowy. Makaron ryżowy jest produktem bezglutenowym, dlatego może być stosowany przez osoby z celiakią i nietolerancją glutenu.


Wartości odżywcze

mąka ryżowa 90%, woda

 

WARTOŚCI ODŻYWCZA

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna 1514kJ/356kcal

Tłuszcz 0,8g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g

Węglowodany 80g

w tym cukry < 0,5g

Białko 7,0g

Sól 0,05


Zastosowanie

Makaron ryżowy jest głównym składnikiem wielu dań, szczególnie kuchni azjatyckiej. Niezbędny do przyrządzenia pad thai, zupy pho czy jako dodatek do dań typu stir-fry (warzyw, mięs smażonych krótko i w wysokiej temperaturze). Jest bardzo łatwy w przygotowaniu - makaron zalewamy wrzątkiem na 3 - 5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe! Teraz dodajemy do niego wcześniej przygotowane warzywa, mięso, używamy jako bazy do smażonego makaronu z dodatkami czy dodajemy do, nie tylko, azjatyckich zup takich jak pho czy tom yam. Spróbuj naszego makaronu ryżowego z zupą pomidorową - połączenie polskiej klasyki z dodatkiem, które zabierze Cie w orientalną podróż.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym miejscu



Opinie o produkcie: Makaron Ryżowy 5mm Farmer 400g


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również