Olej z krokosza barwierskiego surowiec kosmetyczny 100ml

11,33 zł

10,99 zł

Oszczędzasz: 3%

-3


Do koszyka

Dostępny na magazynie


Za zakup otrzymasz:1 PUNKTÓW w Programie Lojalnościowym

30 dni na zwrot
Darmowa dostawa od 249zł

Opis

Olej z krokosza jest otrzymywany z nasion krokosza barwierskiego. Zawiera wysoki poziom zdrowego kwasu oleinowego, a także kwas palmitynowy i arachinowy. Jest bogaty w witaminy A i E oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i kwas linolowy. Olej z krokosza jest używany jako olejek do ciała i dodatek do kosmetyków do skóry i włosów.

DZIAŁANIE SKŁADNIKÓW

  • Olej z krokosza jest źródłem kwasu linolowego. Kwas ten jest bardzo istotny dla skóry, ponieważ wpływa na utrzymanie jej właściwego nawilżenia. Dodatkowo pozytywnie oddziałuje na włosy, wzmacniając je i chroniąc przed wysuszeniem.
  • Olejek zawiera witaminę E, która zwalcza działanie wolnych rodników i spowalnia procesy starzenia się komórek widoczne zwłaszcza na skórze.
  • Olejek posiada właściwości zmiękczające, dlatego niektórzy stosują go na skórę po depilacji (chroni przed wrastaniem włosków).
  • Witamina A zawarta w olejku pomaga regulować wydzielanie sebum.

 

Szczegóły produktu

KRAJ POCHODZENIA: Maroko
WEGETARIAŃSKI:
WEGAŃSKI:
CERTYFIKAT BIO:

Stosowanie

Wykorzystanie oleju z krokosza w kosmetyce:

  • olejek do masażu
  • kosmetyk do depilacji
  • składnik kosmetyków przeciwtrądzikowych


Opinie o produkcie: Olej z krokosza barwierskiego surowiec kosmetyczny 100ml

Zweryfikowany recenzent
Co jest Zweryfikowany recenzent
Zweryfikowany recenzent to osoba, która potwierdziła adres e-mail lub połączyła się za pomocą serwisu społecznościowego z naszym sklepem, zapewniając większą przejrzystość i prawdziwość opinii.
Olej 1 klasy!
Super produkt spożywczy i kosmetyczny polecam wszystkim. Nadaje się super do mieszanki oleji na omega. Polecam !


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również