info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Jogurt acidolakt VIVO - fiolka 0,5g - VIVIO

Jogurt Acidolac, żywe kultury bakterii cena

Jogurt acidolakt VIVO - fiolka 0,5g - VIVIO

9,26 zł

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

- skład

MARKA
VIVIO

liofilizowane szczepy bakterii Lactobacillus acidophilus, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactococcus lactis ssp. diacetylactis

Ilość bakterii w 1g: bakterie kwasu mlekowego ok. 5 mld.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

- Zastosowanie

Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów jogurtu.

Pamiętaj, że zakwaski muszą być przechowywane w lodówce.

Do przygotowania użyj 1-3 litra mleka krowiego (mleko pasteryzowane: połowę zagotuj, a drugą połowę schłodź, a następnie wymieszaj - powinno się uzyskać temperaturę ok. 37-40*C) lub koziego (niepasteryzowane mleko należy zagotować w całości i ostudzić - mleko ma mieć temperaturę 37-40*C). 
Do fiolki z zakwaską należy wlać odrobinę mleka, rozpuścić zawartość, a następnie wlać do reszty zagotowanego mleka i dokładnie wymieszać.

Naczynie z jogurtem trzeba przykryć, nawet owinąć kocem dokładnie i odstawić w ciepłe miejsce na 6 do 12 godzin. 

- Opis produktu

ACIDOLAKT - domowy jogurt probiotyczny

Acidolakt, to żywe kultury bakterii, służące do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Polecany zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci, korzystny dla flory bakteryjnej jelit. Szczególnie rekomendowany w antybiotykoterapii i w trakcie leczenia.

Zakwaska do jogurtu Acidolakt w składzie zawiera żywe kultury bakterii do przygotowania jogurtu naturalnego w domu. Acidolakt stworzony został z myślą o potrzebach dzieci od 6 miesiąca życia, osób dorosłych i seniorów. Produkt można stosować w trakcie antybiotykoterapii. Acidolakt zawiera bardzo duże ilości kultur bakterii Lactobacillus acidophilus. Bakterie w procesie ukwaszania mleka wytwarzają bardzo dużo naturalnych substancji o przeciwbakteryjnych właściwościach. Domowy jogurt przygotowany z zakwaski nie zawiera barwników, mleka w proszku, zagęstników, ani cukru.

Kultury acidofilne zawarte w jogurcie, odznaczają się wysoką odpornością na działanie wielu leków i antybiotyków. Kultury te aklimatyzują się dobrze w jelitach, przywracają prawidłową mikroflorę w jelitach, normalizują pracę przewodu pokarmowego, a także mają zdolność do wytworzenia dużych ilości substancji, które posiadają działanie jak naturalne antybiotyki hamujące wzrost chorobotwórczych mikroorganizmów. Najlepiej rozpocząć przyjmowanie Acidolaktu już od pierwszego dnia stosowania kuracji antybiotykowej.

Opinie klientów