-5% Z KODEM: CHŁOPAK5    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043, +48 537 801 951

Podkategorie
Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak Opinie Cena Zastosowanie
Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak Opinie Cena Zastosowanie

Przyprawa do kurczaka 40g - VIVIO

2,49 zł(4)
  duża dostępność

Przyprawa do kurczaka Wartości odżywcze

Sól, przyprawy (papryka, kolendra, majeranek, chilli, curry), czosnek

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Przyprawa do kurczaka Zastosowanie

Przyprawa do kurczaka odznacza się ciekawym smakiem i aromatem. Ponadto, łączy ona w sobie liczne zioła o działaniu prozdrowotnym. Dlatego też, możemy wykorzystywać ją w naszej kuchni na wiele różnych sposobów.

  • Po pierwsze: warto dodać ją do domowej pasty kanapkowej na bazie pieczonego kurczaka oraz świeżych warzyw;
  • Po drugie: przyprawa ta idealnie sprawdzi się podczas przyrządzania aromatycznych udek pieczonych;
  • Po trzecie: dzięki licznym ziołom, przyprawa do kurczaka świetnie podkreśli aromat sosów do makaronów;
  • Po czwarte: połączenie przyprawy do kurczaka z odrobiną oleju rzepakowego pozwoli nam na przygotowanie pysznego sosu sałatkowego.

Przyprawa jest dodawana do kurczaka. Nadaje mu złocisty kolor, podczas pieczenia.


Przyprawa do kurczaka Opis

Wszystko co warto wiedzieć na temat wartości odżywczych oraz właściwości zdrowotnych przyprawy do kurczaka marki VIVIO

Mięso drobiowe jest jednym z najczęściej przez nas pożywanych. Nic w tym dziwnego, albowiem jest ono łatwe w przygotowaniu, przyjemne w smaku, a przy tym przyjazne dla naszego zdrowia. Niemniej jednak, przestrzegając zaleceń zrównoważonej diety, często mamy ochotę na kurczaka w nieco innej odsłonie, niż piersi gotowanej na parze. Dlatego też, dla wszystkich miłośników drobiu przygotowaliśmy unikalną mieszankę ziół. Przyprawa do kurczaka marki VIVIO została skomponowana wyłącznie z najwyższej jakości składników pochodzenia naturalnego. W związku z tym, zaskakuje ona swoim przyjemnym smakiem i aromatem. Ponadto, zioła i przyprawy dostępne w niniejszym produkcie są skarbnicą najcenniejszych składników odżywczych, w tym witamin i minerałów. A co jeszcze warto wiedzieć na temat aromatycznej przyprawy do kurczaka? I jak wykorzystać ją w naszej codziennej kuchni? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w dalszej części tekstu.

Gdzie kupić przyprawę do kurczaka?

Czy przyprawa do kurczaka na grilla zawiera w swoim składzie gluten?

Czy przyprawa do kurczaka po staropolsku zawiera w sobie konserwanty?

Do czego można dodawać przyprawę do kurczaka?

Jak w prawidłowy sposób przechowywać przyprawę do kurczaka?

  • Zastosowanie przyprawy do kurczaka w codziennej kuchni;

  • Przyprawa do kurczaka – przepisy.

Przyprawa do kurczaka – skład i najważniejsze wartości odżywcze

Przyprawa do kurczaka to wyjątkowa mieszanka aromatycznych ziół, które doskonale komponują się ze smakiem mięsa drobiowego. Co najważniejsze, została ona przygotowana wyłącznie z naturalnych składników. Dlatego też, nie znajdują się w niej zbędne konserwanty, wypełniacze smaku, czy sztuczne barwniki. Dzięki przyprawie do kurczaka z powodzeniem przyrządzisz swoje ulubione mięso zarówno na grillu, patelni, jak i w piekarniku. Wszystko to za sprawą niepowtarzalnej kompozycji przypraw. A jakie składniki znajdziemy w niniejszym produkcie?

 

Po pierwsze: papryka słodka. Papryka zawiera wiele cennych wartości odżywczych. Jest źródłem witaminy C, witamin z grupy B, witaminy E oraz przeciwutleniaczy, które eliminują wolne rodniki. Przyprawa ta dostarcza naszemu organizmowi potasu, fosforu, żelaza i magnezu. Jest także źródłem beta-karotenu, który odpowiada za jej piękny, wyrazisty kolor.

Po drugie: kolendra. Roślina ta swoim wyglądem może przypominać nam dobrze znaną natkę pietruszki. Podobnie jak ona, zawiera w sobie zestaw cennych witamin i minerałów (w tym witaminę C oraz żelazo). Co ciekawe, kolendra odznacza się delikatnym, nieco słodkawym smakiem, który doskonale balansuje aromat pozostałych ziół mieszanki do gyrosa i kebaba marki VIVIO.

Po trzecie: majeranek. Roślina charakterystyczna dla regionu Śródziemnomorskiego. Od kilku lat jej doniczkowa uprawa cieszy się ogromną popularnością w naszym kraju. Nic w tym dziwnego, albowiem majeranek stanowi doskonałą przyprawę do większości mięs. Co ciekawe, jest on także niezastąpionym składnikiem podczas wyrobu wędlin i kiełbas. Majeranek jest bogatym źródłem cynku, witaminy A oraz przeciwutleniaczy. W związku z tym, nie mogło zbraknąć go w składzie przyprawy do karkówki marki VIVIO.

Po czwarte: chili. Trudno jest nam wyobrazić sobie smak aromatycznego mięsa bez dodatku suszonej papryki. W naszej mieszance znajdują się aż trzy jej rodzaje! To pochodzące z regionów Ameryki Południowej warzywo odznacza się nie tylko wyjątkowym smakiem i aromatem, ale przede wszystkim zawartością kapsaicyny. Niniejszy organiczny związek chemiczny odpowiedzialny jest między innymi za nadanie ostrego smaku papryczkom. Ponadto, uznawany jest on za silny przeciwutleniacz, który wykazuje wysoce pozytywny wpływ na zdrowie człowieka.

Po piąte: curry. Podstawą curry mielonego (a jednocześnie jego barwnikiem) jest nieoceniona kurkuma. Ta niezwykła przyprawa, pochodząca z dalekiej Azji, charakteryzuje się intensywnym żółto-pomarańczowym kolorem, który jest efektem zawartej w niej kurkuminy. Warto wiedzieć, że ta przyprawa korzenna wyróżnia się bogatą zawartością polifenoli wykazujących potencjał przeciwnowotworowy. Ponadto curry zawiera: chili, kozieradkę, gorczycę i kmin rzymski.

Po szóste: czosnek. Niniejsze warzywo od lat kojarzy nam się z dobrym zdrowiem i doskonałą kuchnią. Nic w tym dziwnego, albowiem czosnek wyróżnia się niepowtarzalnym aromatem, który świetnie łączy się zarówno ze smakiem warzyw, jak i mięs. Co ciekawe, czosnek jest także skarbnicą cennych dla zdrowia składników odżywczych. Niniejsza przyprawa jest w stanie dostarczyć do naszego organizmu wartościowe związki siarkowe, fitosterole oraz flawonoidy. Dlatego też, niniejszego składnika nie mogło zabraknąć w przyprawie do kurczaka marki VIVIO.

 

Poznaj najcenniejsze właściwości zdrowotne, które skrywają w sobie składniki przyprawy do kurczaka marki VIVIO

Przyprawa do kurczaka zawiera w swoim składzie liczne zioła oraz przyprawy odznaczające się bogactwem witamin i minerałów. Dlatego też, włączenie niniejszego produktu do zrównoważonej diety, w połączeniu z systematyczną aktywnością fizyczną, może sprzyjać poprawie naszego zdrowia oraz codziennego samopoczucia. W tym miejscu na szczególną uwagę zasługuje wysoka zawartość przeciwutleniaczy, dostępna między innymi w rozmarynie, kurkumie oraz bazylii. To właśnie niniejsze substancje w głównej mierze odpowiadają za zwalczanie szkodliwego wpływu wolnych rodników. Tym samym przyczyniają się one do zmniejszenia ryzyka wystąpienia zjawiska stresu oksydacyjnego oraz chorób nowotworowych w przyszłości. Warto również wiedzieć, że flawonoidy zawarte w składnikach przyprawy do kurczaka wpływają korzystnie na wygląd naszej skóry. Wprowadzenie ich do zrównoważonej diety może sprzyjać opóźnianiu procesów starzenia się organizmu.

Nie bez znaczenia dla naszego zdrowia jest także obecność w przyprawie do kurczaka ostrej papryki oraz chili. Mielona papryka jest w stanie dostarczyć do naszego organizmu kapsaicynę, która przyczynia się do zachowania prawidłowej wagi ciała oraz przyspieszenia procesów przemiany materii. Co ciekawe, przyprawa do kurczaka może wywrzeć także pozytywny wpływ na naszą odporność. Zarówno czosnek, jak i rozmaryn wykazują silne właściwości przeciwgrzybiczne oraz antybakteryjne. Dlatego też, włączenie przyprawy do kurczaka do zrównoważonej diety i aktywnego stylu życia może chronić nas przed rozwojem infekcji w okresie jesienno-zimowym. Ponadto olejki eteryczne, zawarte między innymi w gałce muszkatołowej, mogą wykazywać działanie uspokajające oraz przeciwbólowe.

W tym miejscu należy jednak pamiętać, że cenne właściwości zdrowotne przyprawy do kurczaka będziemy w stanie odczuć tylko wtedy, gdy stanowić będzie ona element zdrowego stylu życia. Albowiem osiągnięcie dobrego samopoczucia możliwe jest przede wszystkim poprzez przestrzeganie zaleceń zrównoważonej diety oraz systematyczną aktywność fizyczną.

Przeciwwskazania dotyczące spożywania przyprawy do kurczaka

Stosowanie odpowiednich ilości przyprawy do kurczaka w większości przypadków jest bezpieczne dla naszego zdrowia. Niemniej jednak, istnieją pewne przeciwwskazania związane ze stosowaniem niniejszego produktu. Po pierwsze, przyprawa do kurczaka (ze względu na zawartość czosnku) nie jest zalecana w diecie osób, które zmagają się z problemami natury żołądkowej lub objawami zespołu jelita drażliwego. Po drugie, spożywanie nadmiernych ilości niniejszej przyprawy (między innymi ze względu na zawartość ostrej papryki) nie jest wskazane w przypadku kobiet w ciąży, matek karmiących piersią oraz najmłodszych dzieci. Warto także wiedzieć, że poszczególne składniki przyprawy do kurczaka mogą odpowiedzialne być za wywoływanie reakcji alergicznych. Dlatego też, przyprawę tę należy wprowadzać do swojej diety stopniowo, obserwując przy tym reakcje organizmu. Natomiast, w przypadku wystąpienia objawów niepożądanych po spożyciu przyprawy do kurczaka (np. nudności, bólu brzucha, wymiotów, zaczerwienienia skóry, wysypki, uczucia pieczenia w przełyku, zawrotów lub bólu głowy), należy jak najszybciej zgłosić się do alergologa, lekarza pierwszego kontaktu lub (w przypadku wystąpienia ostrych objawów, takich jak trudności z oddychaniem) na szpitalny oddział ratunkowy.

UWAGA NA ALERGENY: W przyprawie do kurczaka po staropolsku mogą znajdować się śladowe ilości: glutenu, skorupiaków, jaj, orzeszków ziemnych, ryb, nasion soi, mleka, laktozy, orzechów, selera, gorczycy, dwutlenku siarki, łubinu, mięczaków i produktów pochodnych.

Przyprawa do kurczaka – cena

Niniejszy produkt sprzedawany jest w opakowaniach o pojemności 40 gramów. Zazwyczaj zapłacimy za niego od 3,00 złotych do 6,00 złotych. Warto przy tym pamiętać, że cena przyprawy do kurczaka może istotnie różnić się w zależności od wybranego producenta oraz/lub dystrybutora. Ponadto, podczas dokonywania zakupu warto zwrócić uwagę na to, czy wybrana mieszanka przypraw nie zawiera w swoim składzie nadmiernych ilości konserwantów oraz sztucznych barwników. W ten sposób zyskamy pewność, że jest ona bezpieczna dla naszego zdrowia.

Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące przyprawy do kurczaka

Pytanie 1: Gdzie kupić przyprawę do kurczaka? Przyprawę tę możemy kupić w niektórych marketach spożywczych, jak również w salonach zielarskich. Warto także poszukać jej w renomowanych sklepach internetowych ze zdrową żywnością oraz w stacjonarnych punktach sprzedaży marki VIVIO. Dzięki temu możemy uzyskać nie tylko gwarancję najwyższej jakości produktu, ale również dostęp do atrakcyjnej oferty cenowej.

Pytanie 2: Czy przyprawa do kurczaka na grilla zawiera w swoim składzie gluten? Warto wiedzieć, że poszczególne składniki niniejszej mieszanki nie zawierają w swoim składzie glutenu. Niemniej jednak, przyprawa do kurczaka produkowana jest na terenie zakładu, w którym gluten jest przetwarzany. Dlatego też, osoby zmagające się z problemem choroby trzewnej (celiakii) lub nietolerancji glutenu, nie mogą wprowadzać jej do swojej diety. Ponadto, zaleca się, aby osoby wykazujące nietolerancję na gluten za każdym razem uważnie czytały etykiety kupowanych przez siebie produktów.

Pytanie 3: Czy przyprawa do kurczaka zawiera w sobie konserwanty? Opracowując formułę przyprawy do kurczaka zadbaliśmy o to, aby znalazły się w niej produkty wyłącznie naturalnego pochodzenia. Dlatego też, w niniejszym produkcie nie znajdują się sztuczne konserwanty oraz zbędne barwniki. Niepowtarzalny kolor niniejszej przyprawy został osiągnięty za sprawą ekstraktu z papryki.

Pytanie 4: Do czego można dodawać przyprawę do kurczaka? Przyprawa ta doskonale sprawdzi się nie tylko w połączeniu z drobiem. Bez przeszkód możemy dodawać ją także do innych mięs, a nawet potraw kuchni wegańskiej. Przyprawa do kurczaka nie zawiera bowiem w swoim składzie składników pochodzenia zwierzęcego.

Pytanie 5: Jak w prawidłowy sposób przechowywać przyprawę do kurczaka? Przyprawę tę należy przechowywać w suchym miejscu, najlepiej z dala od działania promieni słonecznych (np. w kuchennej spiżarni lub w szafce). Zamykając ją w pojemniku z szczelną pokrywką zyskamy pewność, że na długo zachowa ona nie tylko swój cenny aromat, ale także wartościowe składniki odżywcze.

 


Podsumowanie

Przyprawa do kurczaka to wyjątkowa mieszanka aromatycznych ziół, dzięki którym w krótkim czasie będziemy w stanie przyrządzić smaczny posiłek dla całej rodziny. Ponadto, przyprawa ta jest doskonałym składnikiem zrównoważonej diety, albowiem stanowi ona źródło licznych przeciwutleniaczy, witamin i minerałów. Dodatkowo, niniejsza mieszanka została stworzona na bazie produktów wyłącznie naturalnego pochodzenia, co wyróżnia ją spośród innych przypraw dostępnych na rynku spożywczym.

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

Pieczone udka z dodatkiem przyprawy do kurczaka
PRZEPIS

Pieczone udka z dodatkiem przyprawy do kurczaka

Składniki:

- ½ kilograma udek z kurczaka;
- 1 łyżka przyprawy do kurczaka (najlepiej ziołowej);
- 2 łyżki oliwy z oliwek;
- 1 cebula czerwona;
- 40 mililitrów wody;
- 1 ząbek czosnku.

Sposób przygotowania:

Przyprawę do kurczaka oraz przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj z oliwą z oliwek;

Nasmaruj udka przygotowaną marynatą i przełóż do lodówki na około 60 minut;

Po upłynięciu odpowiedniej ilości czasu, przełóż udka do naczynia żaroodpornego;

Pokrój cebulę w pióra i rozłóż ją na udkach;

Rozgrzej piekarnik do 220oC i piecz je przez około 40 minut, w międzyczasie dolewając niewielkie ilości wody oraz oblewając mięso sokami powstałymi z pieczenia.