herbaty
Migdały 250g , cena migdałów, migdały sklep internetowy, szybka dostawa
Migdały 250g , cena migdałów, migdały sklep internetowy, szybka dostawa
Migdały 250g , cena migdałów, migdały sklep internetowy, szybka dostawa
Migdały 250g , cena migdałów, migdały sklep internetowy, szybka dostawa

Migdały całe 250g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIAHiszpania / USA / Australia
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt
OPAKOWANIE PAPIEROWEMigdały całe 400g ZERO WASTE - VIVIO
POZOSTAŁE GRAMATURY1000g
Więcej informacji o tym produkcieDOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

11,49 zł

RABAT - 12%

12,99 zł

-12

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Migdały Wartości odżywcze

Składniki: migdały łuskane

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

WITAMINY

Migdały stanowią doskonałą skarbnicę witamin. Znajdziemy w nich między innymi witaminy z grupy B, takie jak: tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy oraz witamina B6. Ponadto, migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu cenną dla zdrowia naszej skóry witaminę E oraz niezbędną dla utrzymania prawidłowej odporności witaminę A.

MINERAŁY

Oprócz faktu, iż migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu sporą dawkę energii i witamin z grupy B (odpowiedzialnych za prawidłowe funkcjonowanie naszego układu nerwowego). Nasiona migdałowca zapewniają również dowóz niezbędnych dla organizmu minerałów, w tym: wapnia, magnezu, żelaza, potasu, sodu, cynku oraz fosforu.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Migdały Zastosowanie

Migdały zastosowanie w kuchni

Migały możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Idealnie pasują zarówno do pełnej świeżych owoców owsianki, jak i kruchych ciasteczek zbożowych. Ponadto, migdały są niezastąpione podczas wypieku świątecznych ciast. Bez przeszkód można połączyć je z warzywami, a nawet mięsem lub rybą.

Migdały zastosowanie w kosmetyce

Olejek migdałowy, powstający z nasion migdałowca, stanowi cenny składnik kosmetyczny. Doskonale wpływa on zarówno na nawilżenie, jak i regenerację suchej skóry. Ponadto, pozyskiwany z gorzkich migdałów, kwas AHA na szeroką skalę wykorzystywany jest w medycynie estetycznej. Na przykład, podczas zabiegów mających na celu zwalczanie trądziku.

 


Migdały Film

Migdały KCAL

100 gramów produktu zawiera aż 623 kcal, z tego też powodu lepiej nie przesadzać z ich ilością. Zaleca się spożywanie jednej garści około 40 gramów migdałów dziennie, które dostarczy sporo składników odżywczych, nienasyconych kwasów tłuszczowych, magnezu i witamin z grupy B jednocześnie nie przesadzając z ilością dostarczonych kalorii. Co ciekawe produkty takie jak, mąka migdałowa czy pasta z migdałów zawierają również sporo kalorii i z tymi produktami i ich ilością w diecie również nie można przesadzać.


Migdały Opis

Migdały to nasiona migdałowca. Przez wielu opisywane są mianem „królów orzechów”, ponieważ zawierają cenne dla zdrowia witaminy i minerały. Migdały charakteryzują się słodkawym, lekko maślanym smakiem. Z zewnątrz pokryte są delikatną, brązową skórką o gorzkawym posmaku, a w środku przybierają kolor kości słoniowej. Wykorzystywane są do produkcji mąki migdałowej, stosowane są w produkcji specjalnej pasty migdałowej, są niezastąpionym dodatkiem do ciast, deserów oraz stanowią zdrową przekąskę. Produkt ten często spożywany jest przez osoby, które przywiązują szczególną uwagę do swojego odżywiania oraz wyglądu sylwetki. Ponadto, wybierany jest przez osoby zmagające się na co dzień z nadmiernym stresem. A co jeszcze warto wiedzieć na temat migdałów?

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.



Migdały Opinie o produkcie: Migdały całe 250g


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również

Najchętniej czytane

Produkty o niskim indeksie glikemicznym

Każdemu z produktów spożywczych można przypisać wartość IG, czyli indeks glikemiczny. W skrócie jest to wskaźnik informujący o wpływie spożycia artykułu na poziom cukru we krwi. Produkty o niskim indeksie glikemicznym zalecane są dla osób z insulinoopornością, a także cukrzycą bez względu na typ. Warto znać listę artykułów o niskim IG, gdyż spożywanie ich może […]

czytaj więcej...

Dieta Paleo – na czym polega? Zasady, efekty.

Dieta paleolitu określana jest również jako dieta Stone Age, jaskiniowca lub myśliwsko-zbieracka. Nawiązuje do ery paleolitycznej, kiedy to prehistoryczny człowiek zaczął używać pierwszych prymitywnych technicznie, kamiennych narzędzi, między innymi do zdobywania pożywienia. Okres ten zakończył się pojawieniem rolnictwa. Dzięki ciągłym badaniom antropologicznym można domniemywać, na czym opierał się model żywienia praczłowieka, choć nigdy nie udało […]

czytaj więcej...

Dieta lekkostrawna – zastosowanie, efekty

Dieta łatwostrawna, zwana również lekkostrawną jest prostą modyfikacją podstawowego racjonalnego żywienia ludzi zdrowych. Polega na doborze odpowiednich produktów spożywczych i technik kulinarnych. Jej funkcją jest odciążenie przewodu pokarmowego przez ułatwienie trawienia i wchłaniania składników odżywczych, a tym samym poprawa stanu zdrowia. Ma szerokie zastosowanie w zakładach leczniczych. Jest bazą do planowania diet szczegółowych, które w […]

czytaj więcej...

Post dr Ewy Dąbrowskiej – zasady, wady i zalety

Temat oczyszczania, który z reguły opiera się na głodówkach wciąż wzbudza wiele kontrowersji zwłaszcza w środowiskach medycznych. Z jednej strony przeciwnicy tych metod uważają je za niezwykle ryzykowne, wyniszczające i nieskuteczne na dłuższą metę. Z drugiej strony zwolennicy podkreślają niezwykły wpływ diet oczyszczających nie tylko na utratę nadmiernych kilogramów, ale również na poprawę procesów metabolicznych […]

czytaj więcej...

Sposoby walki ze stresem

Życie bez stresu w dzisiejszych czasach jest praktycznie niemożliwe. Cały czas w biegu, kłopoty w pracy, konflikty domowe, problemy finansowe, przemieszczanie się po zatłoczonym mieście samochodem lub komunikacją miejską. Każdy z nas codziennie doświadcza wielu stresujących sytuacji. Stres to specyficzny rodzaj doświadczenia emocjonalnego o nieprzyjemnym charakterze, który może poważnie wpłynąć na nasze zdrowie psychiczne i […]

czytaj więcej...

Migdały – jakie wartości w sobie skrywają i dlaczego warto wprowadzić je do swojej diety?

Dlaczego warto wprowadzić je do swojej codziennej diety? I jakie zastosowanie mogą znaleźć w naszej kuchni? Te oraz inne informacje na temat migdałów znajdziesz w dalszej części tekstu. Migdały, nazywane najszlachetniejszymi z orzechów, posiadają wiele wartościowych składników odżywczych, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Odpowiedzialne są one między innymi za wspomożenie czynności układu sercowo-naczyniowego […]

czytaj więcej...