Pasta curry czerwona 400g - COCK BRAND

PRODUCENTCOCK BRAND
KRAJ POCHODZENIATajlandia
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

12,99 zł

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Pasta curry czerwona 400g COCK BRAND Wartości odżywcze

SKŁAD: Suszone chili czerwone 28%, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, skórka limonki kaffir, galangal, nasiona kolendry, kmin


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Pasta curry czerwona 400g COCK BRAND Zastosowanie

Czerwona pasta curry służy do przygotowania tajskiego czerwonego curry. Jest to danie składające się z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.

Przygotowanie bazy dania dla 2 - 3 osób:

Do rozgrzanego oleju (2 stołowe łyżki) dodajemy 50g pasty curry, mieszamy i podsmażamy około 3 minut, dodajemy ok 400ml mleka kokosowego i cały czas mieszając podgrzewamy 1 - 2 minut. Zamiast mleczka możemy wykorzystać bulion lub wodę, a gotowe danie podać z odrobina jogurtu, śmietany lub śmietanki sojowej. Do tak przygotowanej bazy dodajemy warzywa i tofu lub nasze ulubione mięso, krewetki czy inne owoce morza. Mięso może być uprzednio podsmażone lub surowe - wówczas dusimy je, aż zmięknie. Całość serwujemy z ryżem, pszennym lub ryżowym makaronem.

 

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Pasta curry czerwona 400g COCK BRAND Opis

Pasta curry o oryginalnym, pikantnym smaku i doskonałym aromacie. Ceniona zarówno przez wielbicieli kuchni orientalnej, jak i przez smakoszy kuchni tradycyjnej. Pasta curry to utarte i wymieszane składniki - aromatyczne zioła i przyprawy dające produkt wyrazisty w smaku oraz idealnie podkreślający smak przygotowywanych z nim dań.

Czerwona pasta curry to jedna z trzech wersji past do przygotowywania najpopularniejszego tajskiego posiłku - czerwonego tajskiego curry. Pasta czerwona to średnio ostra pasta, w skład której wchodzi m.in. galangal, trawa cytrynowa, czerwone chili oraz skórka limonki - kompozycja mocno aromatyczna i średnio pikantna.

Zastosowanie past curry jest bardzo szerokie: od oryginalnych tajskich dań przez zupy do gęstych dipów lub sosów do mięs i warzyw.



Pasta curry czerwona 400g COCK BRAND Opinie o produkcie: Pasta curry czerwona 400g COCK BRAND