herbaty

Wegański napój owsiany bez cukru - NUTRI VEGE

PRODUCENTNUTRI VEGE
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

8,99 zł

RABAT - 5%

9,49 zł

-5

30 dni na zwrot

Wartości odżywcze

woda, owies (10%), olej słonecznikowy, węglan wapnia, sól, substancje wzbogacające - niacyna, witamina B6, B12, kwas foliowy, biotyna, kwas pantotenowy

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100ml

Wartość energetyczna 174kJ/41kcal

Tłuszcz 1,5g

Węglowodany 6,7g

Białko 0,3g

Sól 0,1g

Wapń - 120mg

Niacyna - 2,4mg

Witamina B6 - 0,21mg

Kwas foliowy -30µg

Witamina B12 - 0,38µg

Biotyna - 7,5 µg

Kwas pantotenowy - 0,9mg

 

ALERGENY

owies


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Zastosowanie

Napój owsiany Nutri Vege najlepiej smakuje schłodzony, ale może być spożywane również na ciepło, jako napój, składnik koktajli lub dodatek do płatków śniadaniowych, owsianki, musli. Składnik wegańskich dań: naleśników, gofrów, racuchów, beszamelu oraz wielu różnych wypieków.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Opis

Napój owsiany Nutri Vege jest w 100% pochodzenia roślinnego, nie zawiera dodatku cukru, ma naturalny słodkawy smak. Jest lekki i orzeźwiający. Najlepiej smakuje schłodzone, ale może być spożywane również na ciepło. Jest źródłem wapnia, nie zawiera laktozy, jest świetnym zamiennikiem mleka krowiego.

Napój w innowacyjnym opakowaniu w 83% wykonanym z surowców pochodzenia roślinnego, a tradycyjny plastik zastąpiono plastikiem z trzciny cukrowej, która na etapie wzrostu przyczynia się do redukcji dwutlenku węgla. Opakowanie w 100% nadaje się do recyclingu.



Opinie o produkcie: Wegański napój owsiany bez cukru NUTRI VEGE

Najchętniej czytane

Dieta insulinowa – poznaj jej najważniejsze zasady i zalecenia!

Systematyczny wzrost problemu nadwagi i otyłości doprowadził do zwiększenia skali zjawiska zaburzeń metabolicznych, które mogą dotyczyć nawet 50% dorosłych Polaków. Insulinooporność (choć nie jest chorobą samą w sobie) stanowi stan realnego zagrożenia dla zdrowia i przyczynia się do znacznego wzrostu ryzyka rozwoju cukrzycy typu 2 w przyszłości. Na szczęście, z problemem insulinooporności jesteśmy w stanie […]

czytaj więcej...