tydzień produktów pszczelarskich

Sok z buraka 1000 ml

WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

17,49 zł

RABAT - 3%

18,02 zł

-3

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Wartości odżywcze

Sok wyprodukowany z zagęszczonego soku z bulw buraków ćwikłowych, witamina C (kwas L-askorbinowy,), regulator kwasowości - kwas cytrynowy


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Zastosowanie

50 ml dwa razy dziennie na pół godziny przed posiłkiem.
Zalecana porcja dzienna (100 ml) zawiera 240 mg witaminy C, co stanowi 300% RWS*.
Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 21 dni od otwarcia.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowan, jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć.
Zawiera osad naturalnego pochodzenia.

*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kj/2000 kcal).


Opis

Sok z bulw buraków ćwikłowych 99,6%
Sok wyprodukowany z zagęszczonego soku z bulw buraków ćwikłowych. Stanowi suplement diety dla dorosłych.
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Sok z buraków powstaje w efekcie naturalnego pozyskania soku z bulw buraka.
W medycynie naturalnej buraki są stosowane na różne dolegliwości. Wskazuje się na ich pozytywne oddziaływanie w przypadku anemii, niskiej odporności, choroby nadciśnieniowej, zaparć, nadkwasoty i dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Medycyna niekonwencjonalna wskazuje, że buraki wzmacniają system nerwowy i poprawiają pamięć, a także wzmacniają naczynia krwionośne, wspomagają leczenie przeziębienia i pomagają odzyskać równowagę organizmu po zbyt dużej ilości alkoholu.

Buraki od czasów starożytnych były uprawiane w rejonie Morza Śródziemnego. Babilończycy uważali je za pomocne w oczyszczaniu organizmu i lepszej pracy układu pokarmowego. Sok z buraka zalecano kobietom w ciąży, zwłaszcza cierpiącym na niedobory żelaza.

Burak zawiera cenne pierwiastki, w tym: wapń, potas, fosfor, żelazo, magnez, kobalt, witaminy A, C i B1. Stanowi źródło kwasu foliowego, który oddziałuje na układ nerwowy i mózg. Zawiera także betaninę, która wpływa na prawidłową pracę wątroby i żołądka.


Przeciwwskazania

Nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu.
Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią powinny skonsultować się z lekarzem przed spożyciem tego produktu.



Opinie o produkcie: Sok z buraka 1000 ml

przepisy /zastosowanie

Koktajl z jeżyn z buraczanym akcentem

Koktajl z jeżyn z buraczanym akcentem

Składniki:

- 1 szklanka jeżyn
- 1 obrane jabłko
- 1/2 szklanki soku z buraka
miód/cukier brązowy/ksylitol opcjonalnie do smaku

Wykonanie:

Jabłko kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki miksujemy razem. Podajemy na świeżo.


Sok z buraka z dodatkiem młodej marchewki

Sok z buraka z dodatkiem młodej marchewki

Składniki:

- Około 2 kilogramy obranych buraków;
- 3 zielone, obrane jabłka;
- 5 młodych marchewek.

Sposób przygotowania:

Składniki dokładnie umyj i pokrój na mniejsze kawałki;
Pokrojone warzywa przełóż do sokowirówki, a następnie wyciśnij z nich pełen witamin sok;
Gotowy napój przelej do szklanek. Jeśli masz na to ochotę, możesz podawać go w towarzystwie selera naciowego.