PRODUCENT | NATUMI |
KRAJ POCHODZENIA | Niemcy |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
CERTYFIKAT BIO | |
DARMOWA DOSTAWA | od 99zł |
Wartości odżywcze
woda, orkisz* (17%), olej słonecznikowy*, sól morska
*składniki ekologiczne
Pochodzenie składników: Rolnictwo UE
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml produktu:
wartość energetyczna: 190 kJ/45 kcal
tłuszcz: 1,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0,5 g
węglowodany: 8,7 g
w tym cukry: 6,7 g
błonnik: <0,5 g
białko: <0,5 g
sól: 0,13 g
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Nie nadaje się dla niemowląt.
Wstrząsnąć przed spożyciem. Po otwarciu przechowywać 4 dni w warunkach chłodniczych.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Opis
- naturalnie wolny od białek mleka i laktozy
- delikatna naturalna słodycz
- bez dodatku cukrów
- niska zawartość tłuszczu
- wyprodukowany z całego ziarna orkiszu
- zawiera kwasy tłuszczowe nienasycone
Opinie o produkcie: BIO Napój orkiszowy 1000ml Natumi
przepisy /zastosowanie

Dietetyczny budyń kasztanowy
Składniki:
- woda – ½ szklanki
- mleko orkiszowe – ½ szklanki
- mąka kasztanowa – 2 łyżki
- cynamon – ½ łyżeczki
- kakao naturalne – ½ łyżeczki
- ulubione bakalie (garść)
Przygotowanie:
Rozmieszaj dokładnie mleko orkiszowe, wodę i mąkę kasztanową, dodaj cynamon i kakao
Mieszankę zagotuj, cały czas mieszając, by nie doprowadzić do powstania grudek, zdejmij z palnika, gdy budyń zacznie gęstnieć
Przełóż budyń do miseczek, posyp ulubionymi bakaliami (rodzynki, orzechy, żurawina), podawaj na ciepło
Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również
Najchętniej czytane
Mleko krowie vs. mleko roślinne
Człowiek to jedyny ssak, który w okresie swej dorosłości spożywa mleko. Faktem jest, że mleko to bogate źródło pełnowartościowego białka i wapnia. Pomimo to w mleku zwierzęcym znajdują się również składniki, których większość ludzi nie przyswaja, czyli: laktoza – cukier mleczny, który wraz z wiekiem jest coraz gorzej trawiony przez ludzki organizm; z czasem człowiek […]
czytaj więcej...