info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

BIO Latte burak 200g - VIBIO

%BIO Latte burak 200g, latte z buraka, napój

BIO Latte burak 200g - VIBIO

Cena regularna: 29,99 zł
17,99 zł
Najniższa cena z 30 dni: 17,99 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

BIO Latte burak - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
CzechyVIBIO

BIO mleko kokosowe w proszku (BIO ekstrakt z pulpy kokosa, BIO maltodekstryna), BIO burak proszek, BIO cukier kokosowy, BIO kurkuma, BIO imbir

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 2702kJ/ 409 kcal

tłuszcz: 29 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28 g

węglowodany: 30 g

w tym cukry: 29 g

białko: 7 g

sól: 0,89 g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

BIO Latte burak - Zastosowanie

BIO latte z buraka jesteśmy w stanie przygotować w łatwy sposób. W tym celu, wystarczy 2-3 łyżeczki produktu wymieszać ze szklanką wody o temperaturze około 60oC.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

BIO Latte burak - KCAL

Latte z buraka nie jest produktem wysokoenergetycznym. W 100 gramach niniejszego produktu znajdziemy około 409 kalorii. Warto przy tym pamiętać, że każdego dnia nie powinniśmy spożywać więcej niż 20 – 25 gramów latte burak. Oznacza to, iż jest ono w stanie zapewnić nam dowóz około 80 – 100 kalorii.

BIO Latte burak - Opis produktu

Wszystko co warto wiedzieć na temat wartości odżywczych oraz właściwości zdrowotnych BIO latte z buraka marki VIVIO

Mimo, iż w Polsce są łatwo dostępne, buraki nadal rzadko występują w naszej codziennej kuchni. To wielka szkoda, albowiem odznaczają się one nie tylko przyjemnym smakiem, ale przede wszystkim bogatą zawartością składników odżywczych, w tym cennych witamin i minerałów. Dlatego też, postanowiliśmy przygotować dla naszych klientów wyjątkowy produkt. BIO latte z buraka to prawdziwa gratka dla miłośników zdrowego żywienia oraz niecodziennych doznań smakowych. Warto wiedzieć, że podczas przygotowywania niniejszej receptury zastosowaliśmy wyłącznie najwyższej jakości składniki, odznaczające się certyfikatem BIO. Dlatego też, wprowadzenie latte z buraka do zrównoważonej diety, w połączeniu z systematyczną aktywnością fizyczną, może przyczynić się do poprawy naszego zdrowia oraz codziennego samopoczucia. A co jeszcze warto wiedzieć na temat tego niezwykłego produktu? I jak wykorzystać latte z buraka w naszej kuchni? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w dalszej części tekstu.

Gdzie kupić latte z buraka?

Czy BIO latte z buraka zawiera w swoim składzie gluten?

Jak w prawidłowy sposób przechowywać latte z buraka?

Czy BIO latte z buraka może spożywane być przez osoby zmagające się z problemem cukrzycy?

Czy BIO latte z buraka jest produktem wegańskim?

  • Latte z buraka – kcal;

  • BIO latte z buraka – przepis.

BIO latte z buraka – z jakich składników zostało przygotowane i jakie wartości odżywcze w sobie skrywa?

BIO latte z buraka to unikalny produkt marki VIVIO, który z miejsca podbił serca wszystkich miłośników zdrowej kuchni. Nic w tym dziwnego, albowiem to wyjątkowe latte stworzone zostało wyłącznie z najwyższej jakości składników, odznaczających się certyfikatem BIO. Ponadto, latte z buraka posiada przyjemny aromat oraz barwę. Dodatkowo, jest ono łatwe w zastosowaniu i przyjemne w smaku.

Podstawą niniejszego produktu są sproszkowane buraki. Te popularne warzywa od pokoleń cenione są nie tylko ze względu na swój słodki smak, ale przede wszystkim bogactwo witamin i minerałów w nich zawartych. Co ciekawe, Polska uznawana jest obecnie za największego producenta buraków w Europie. W związku z tym, dziwi fakt, że warzywo to nadal tak rzadko ląduje na naszych stołach. Czas to zmienić, albowiem buraki nie bez powodu zyskują uznanie dietetyków na całym świecie. Są one źródłem niezwykłego składnika – betaniny, odpowiedzialnej między innymi za nadanie burakom ich niezwykłego koloru, a ponadto dostarczenie do naszego organizmu sporej dawki niezastąpionych przeciwutleniaczy. Warto także wiedzieć, że warzywa te są doskonałą skarbnicą witaminy A, witamin z grupy B, witaminy C, E i K. Ponadto, są one w stanie zapewnić nam dowóz dużej ilości potasu, żelaza, wapnia i magnezu.

Osiągnięcie niezwykłego smaku BIO latte z buraka nie byłoby możliwe bez udziału aromatycznego imbiru. Ta popularna przyprawa kuchni azjatyckiej coraz częściej znajduje zastosowanie również w dziedzinie ziołolecznictwa. Chociaż niniejsza roślina uprawiana jest na szeroką skalę w regionie tropikalnym, współcześnie jest łatwo dostępna także na terenie naszego kraju. Co ciekawe, imbir uznawany jest za jedną z najstarszych roślin leczniczych i przyprawowych. Charakteryzuje się on kremowym kolorem i lekko ostrym smakiem. Ponadto, przyprawa ta jest doskonałą skarbnicą prozdrowotnych olejków eterycznych, jak również licznych substancji o działaniu przeciwbakteryjnym.

Kolejnym ważnym składnikiem latte z buraka marki VIVIO jest kurkuma. Przyprawa ta od setek lat doceniana jest zarówno ze względu na swoje walory smakowe, jak i cenne właściwości zdrowotne. Warto także wiedzieć, że na szeroką skalę uprawiana jest ona na terenie Indii, gdzie często wykorzystywana jest podczas przyrządzania lokalnych dań. Kurkuma powszechnie nazywana jest kuzynką imbiru. Podobnie jak wyżej opisana przyprawa, jest ona rośliną korzenną, która zawiera w sobie szereg substancji o działaniu prozdrowotnym. Ponadto, kurkuma odznacza się pomarańczową barwą i lekko pikantnym smakiem. Wszystko to za sprawą zawartej w niej kurkuminy.

W tym miejscu należy także wspomnieć o wyjątkowych produktach kokosowych, zawartych w składzie BIO latte z buraka. Sproszkowane mleko kokosowe odznacza się wyjątkowym, słodkim smakiem, a ponadto odpowiada za nadanie niniejszemu produktowi aksamitnej konsystencji. Co ciekawe, mleko pozyskiwane z miąższu orzecha kokosowego jest nie tylko smaczne, ale także pełne zdrowia. Zawarte są w nim zarówno cenne witaminy, jak i minerały, wśród których warto wyróżnić: witaminę C, witaminy z grupy B (w tym kwas foliowy), fosfor, selen, magnez i żelazo. Osiągnięcie delikatnej słodyczy BIO latte z buraka możliwe stało się także dzięki zastosowaniu cukru kokosowego, który w odróżnieniu od innych słodzików, odznacza się niskim indeksem glikemicznym.

Poznaj najważniejsze właściwości zdrowotne BIO latte z buraka

Ze względu na zawartość cennych składników odżywczych, w tym witamin i minerałów, wprowadzenie BIO latte z buraka do zrównoważonej diety (w połączeniu z systematyczną aktywnością fizyczną) jest w stanie wpływać na poprawę naszego stanu zdrowia oraz codziennego samopoczucia. W tym miejscu warto zwrócić uwagę na zawartą w burakach betainę. Ten silny przeciwutleniacz odpowiada nie tylko za spowolnienie procesów starzenia się skóry, ale przede wszystkim za zwalczanie szkodliwego wpływu wolnych rodników na nasz organizm, a tym samym zmniejszenie ryzyka rozwoju chorób nowotworowych w przyszłości. Warto także wiedzieć, że betaina może w sposób pozytywny oddziaływać na wygląd naszych włosów i paznokci. Liczne badania naukowe potwierdzają także, że składniki zawarte w burakach odpowiadają za zwiększenie naszej odporności na działanie czynników stresowych.

Co ciekawe, BIO latte z buraka jest także w stanie pozytywnie wpływać na funkcjonowanie naszego układu krążenia. Zarówno zawarte w niniejszym produkcie antyoksydanty, jak i cenne minerały, odpowiadają za utrzymywanie prawidłowego poziomu ciśnienia oraz cholesterolu we krwi. Dzięki temu, możliwe staje się zmniejszenie ryzyka wystąpienia w przyszłości chorób o podłożu kardiologicznym (w tym miażdżycy). Warto także wiedzieć, iż substancje zawarte w ostrym imbirze mogą oddziaływać na obniżenie poziomu trójglicerydów we krwi, a nawet zredukowanie czynników zapalnych.

BIO latte z buraka, dzięki swojemu unikalnemu składowi, jest także w stanie w sposób pozytywny oddziaływać na odporność naszego organizmu. Zarówno imbir, jak i kurkuma zawierają w swoim składzie związki o silnym działaniu przeciwbakteryjnym oraz przeciwwirusowym. Dlatego też, wprowadzenie latte z buraka do zrównoważonej diety, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, jest w stanie zmniejszyć ryzyko zachorowania na grypę lub przeziębienie. Nie bez znaczenia są także witaminy z grupy B, zawarte w składzie niniejszego produktu. Badania naukowe dowodzą, iż są one w stanie wpływać na poprawę funkcjonowania naszego układu nerwowego. Przyczyniają się one między innym do zwiększenia naszych zdolności do zapamiętywania i długotrwałej koncentracji, jak również do poprawy naszego nastroju.

Należy jednak pamiętać, że aby uzyskać z BIO latte z buraka wszystko to, co najlepsze, trzeba połączyć jego stosowanie z przestrzeganiem zasad zrównoważonej diety oraz systematyczną aktywnością fizyczną. Tylko w ten sposób możliwe staje się osiągnięcie dobrego zdrowia i samopoczucia przez długie lata.

Przeciwwskazania dotyczące spożywania latte z buraka

W większości przypadków, spożywanie BIO latte burak w odpowiednich ilościach jest bezpieczne dla naszego zdrowia. Warto jednak wiedzieć, że istnieją pewne przeciwwskazania związane ze stosowaniem niniejszego produktu. Po pierwsze, BIO latte z buraka nie jest wskazane dla osób zmagających się z problemem kamicy nerkowej lub dny moczanowej. Po drugie, nie zaleca się spożywania dużych ilości niniejszego produktu w przypadku kobiet w ciąży oraz osób, które na co dzień przyjmują leki o działaniu hipotensyjnym. Ponadto, poszczególne składniki BIO latte z buraka mogą odpowiedzialne być za wywoływanie reakcji alergicznych. Dlatego też, zaleca się, aby wprowadzać je do swojej diety stopniowo. Natomiast, w przypadku wystąpienia objawów niepożądanych po spożyciu BIO latte z buraka (np. zaczerwienienia skóry, wysypki, podrażnienia oczu, duszności, zawrotów oraz/lub bólów głowy, nudności, bólów brzucha, a nawet wymiotów) należy jak najszybciej zasięgnąć konsultacji w gabinecie alergologa lub lekarza pierwszego kontaktu.

UWAGA NA ALERGENY: W BIO latte z buraka mogą znajdować się śladowe ilości: glutenu, skorupiaków, jaj, orzeszków ziemnych, ryb, nasion soi, mleka, laktozy, orzechów, selera, gorczycy, dwutlenku siarki, łubinu, mięczaków i produktów pochodnych.

BIO latte z buraka – cena

BIO latte burak sprzedawane jest w opakowaniach o pojemności 200 gramów. Za niniejszy produkt zapłacimy około 18,00 – 35,00 złotych. Warto przy tym pamiętać, że cena latte burak może istotnie różnić się w zależności od wybranego producenta oraz/lub dystrybutora. Ponadto, podczas dokonywania zakupu niezwykle ważne jest, aby zwrócić uwagę na skład produktu. Wybieranie produktów odznaczających się prostym składem sprzyja zachowaniu przez nas dobrego zdrowia i samopoczucia.

Odpowiadamy na najczęściej zadawane pytania dotyczące BIO latte z buraka

Pytanie 1: Gdzie kupić latte z buraka? Niniejszy produkt dostępny jest w nielicznych marketach spożywczych. Niemniej jednak, warto poszukać go w renomowanych sklepach internetowych ze zdrową żywnością, jak również w stacjonarnych punktach sprzedaży marki VIVIO. W ten sposób jesteśmy w stanie uzyskać nie tylko gwarancję najwyższej jakości produktu, ale także dostęp do atrakcyjnej oferty cenowej.

Pytanie 2: Czy BIO latte z buraka zawiera w swoim składzie gluten? Chociaż poszczególne składniki latte burak nie zawierają w swoim składzie glutenu. Niniejszy produkt wytwarzany jest na terenie zakładu, w którym gluten jest przetwarzany. Dlatego też, osoby zmagające się problemem celiakii lub nietolerancji glutenu powinny zwracać szczególną uwagę na informacje zawarte na etykiecie produktu.

Pytanie 3: Jak w prawidłowy sposób przechowywać latte z buraka? Niniejszy produkt najlepiej jest przechowywać w suchym miejscu, z dala od promieni słonecznych. Na przykład w szafce kuchennej lub spiżarni. Ponadto, warto zwracać uwagę na to, czy latte z buraka jest szczelnie zamknięte, dzięki temu na dłużej będziemy w stanie zachować jego cenne wartości odżywcze oraz walory smakowe.

Pytanie 4: Czy BIO latte z buraka może spożywane być przez osoby zmagające się z problemem cukrzycy? Ze względu na stosunkowo niski indeks glikemiczny poszczególnych składników BIO latte z buraka, produkt ten w niewielkich ilościach może spożywany być przez osoby zmagające się z problemem cukrzycy lub insulinooporności. Niemniej jednak, przed wprowadzeniem na stałe niniejszego produktu do swojego jadłospisu, warto zasięgnąć konsultacji w gabinecie diabetologa lub doświadczonego dietetyka.

Pytanie 5: Czy BIO latte z buraka jest produktem wegańskim? Latte burak nie zawiera w swoim składzie produktów pochodzenia zwierzęcego. Dlatego też, niniejszy produkt śmiało może wprowadzany być do diety osób, które na co dzień rezygnują ze spożywania mięsa.

 

 

Podsumowanie

Bio latte burak to wyjątkowy produkt, który łączy w sobie niepowtarzalny smak buraka i aromat orientalnych przypraw. Ponadto, wyróżnia go zawartość wysokiej jakości składników, odznaczających się certyfikatem BIO. Dlatego też, wprowadzenie latte z buraka do zdrowego stylu życia może sprzyjać poprawie naszego samopoczucia.

Bibliografia

  1. Aniceta Ślęczka, Małgorzata Krzywonos, Marta Wilk, Weronika Durbajło, Występowanie i rola betainy w życiu organizmów żywych, Nauka Przyroda Technologie, Tom 9, 2015;
  2. Badreldin HA, Blunden G, Musbah OT. Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of giger ( Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Ford Chem Toxicol 2008; 46:409-20;
  3. Clifford T, Howatson G, West DJ, Stevenson EJ. Beetroot juice is more beneficial than sodium nitrate for attenuating muscle pain after strenuous eccentric-bias exercise. Appl Physiol Nutr Metab. 2017;42(11):1185-1191;
  4. Flueck JL, Bogdanova A, Mettler S, Perret C. Is beetroot juice more effective than sodium nitrate? The effects of equimolar nitrate dosages of nitrate-rich beetroot juice and sodium nitrate on oxygen consumption during exercise. Appl Physiol Nutr Metab. 2016;41(4):421-429;
  5. Foale M., Harries H. (2011). Farm and Forestry Production and Marketing Profile for Coconut (Coconus nucifera). Permanent Agriculture Resources;
  6. Jonvik KL, Nyakayiru J, Pinckaers PJ, Senden JM, van Loon LJ, Verdijk LB. Nitrate-Rich Vegetables Increase Plasma Nitrate and Nitrite Concentrations and Lower Blood Pressure in Healthy Adults. J Nutr. 2016;146(5):986-993;
  7. Ling H. i wsp.:, 6-Shogaol, an active constituent of ginger, inhibits breast cancer cell invasion by reducing matrix metalloproteinase-9 expression via blockade of nuclear factor-κB activation., British Journal of Pharmacology 2010Mascolo N, Jain R, Jain SC i wsp;
  8. Małgorzata Zielińska-Przyjemska, Anna Olejnik, Włodzimierz Grajek, Wpływ soku z buraka ćwikłowego i aronii in vitro na metabolizm tlenowy i apoptozę ludzkich granulocytów obojętnochłonnych, Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 2007, 2 (51), 174 – 186;
  9. Portnoi G, Chng Lu-Ann i wsp. Prospective comparative study of the safety and effectiveness of ginger for the treatment of nausea and vomiting in pregnancy. Am J Obstet Gynecol 2003; 189:1374-7;
  10. Sebiomo A. i wsp.: Comparative studies of antibacterial effect of some antibiotics and ginger (Zingiber officinale) on two pathogenic bacteria., Department of Biological Sciences, Tai Solarin University of Education, Ijagun Ijebu-Ode Ogun State, Nigeria 2011;
  11. Vislyaputra S, Petchpaisit N, Somcharoen K i wsp. The efficacy of ginger root in the prevention of posperative nausea and vomiting after outpatient gynaecological laparoscopy. Anaesthesia 1998; 53:506-10;
  12. Williams TD, Martin MP, Mintz JA, Rogers RR, Ballmann CG. Effect of Acute Beetroot Juice Supplementation on Bench Press Power, Velocity, and Repetition Volume. J Strength Cond Res. 2020;34(4):924-928;
  13. Yaoming Li, Jing Wang, Yinchuan Liu, Xiang Luo, Weiqiang Lei, Lilan Xie. Przeciwwirusowe i wirusobójcze działanie kurkuminy na wirus zakaźnego zapalenia żołądka i jelit in vitro . Journal of General Virology, 2020.

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

Opinie klientów