Soki

Sok z owoców noni, sok z aloesu, z buraka, z aronii, z dzikiej róży, z głogu, z granatu, goji, z karczocha, z maliny - takie soki powinny stanowić element naszej codziennej diety. Warto je mieć w swoim domu przez cały rok.

Soki są nie tylko zdrowe, ale też smaczne. W praktyce jednak niewiele osób decyduje się na zdrowe soki z owoców, wybierając raczej ich zamienniki z półki w supermarkecie, które niekoniecznie mają wiele wspólnego ze zdrowiem. Takie soki ze sklepu są tańsze, ale na tym kończą się ich zalety. Dlaczego? Ponieważ są też pasteryzowane, żeby mogły przeleżeć na sklepowej półce długie miesiące, a wysoka temperatura podczas pasteryzacji pozbawia sok właściwości odżywczych. Często też są rozwadniane, produkowane z soków zagęszczonych i jest do nich dodawany cukier lub chemiczne słodziki.

Zdrowe, naturalne soki są zdrowsze, ale płacimy więcej - za ich jakość i wartości. Jest to ważne dla każdego, kto żywi się tradycyjnie, czyli je nabiał, mięsa, cukier i inne zakwaszające organizm produkty. Zakwaszeniu organizmu sprzyja też palenie papierosów, prowadzenie siedzącego trybu życia, przyjmowanie leków i życie w stresie. Przywrócenie prawidłowego pH pozwala na znaczącą poprawę stanu zdrowia i samopoczucia: poprawia jasność umysłu, wygląd skóry, sprawia, że przechodzi nam ochota na słodycze i niezdrowe jedzenie, wraca radość z życia.

Wyniki od 1 do 12 z 44 (strona 1)