Sok z żurawiny 1000ml - Symbiotics
Sok z żurawiny 1000ml - Symbiotics
- skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|---|
Polska | Symbiotics | 2026-05-13 |
sok z owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinum macrocarpon Alton) 99,7% - wyprodukowano z zagęszczonego soku z owoców żurawiny wielkoowocowej, kwas L-askorbinowy (witamina C)
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.
Wartość odżywcza | W 100g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna /energia/ | 131 kJ/31 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
W tym | |
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) | 0 g |
Węglowodany | 7,7 g |
W tym | |
Cukry | 3,7 g |
Błonnik | 14,3 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,03 g |
Wtamina C | 120 mg |
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Stosowanie żurawiny jest szczególnie polecane w:
- profilaktyce i leczeniu chorób układu moczowego
- profilaktyce chorób układu sercowo-naczyniowego
- leczeniu chorób żołądka (w tym zakażenia Helicobacter pylori)
- zapobieganiu tworzenia się kamieni nerkowych
- zwalczaniu wirusa opryszczki
25 ml dwa razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Przed użyciem wstrząsnąć.
Osad pochodzenia naturalnego.
- Opis produktu
- wyprodukowany z soku 100% z owoców żurawiny wielkoowocowej
- z dodatkiem witaminy C
- bez dodatku cukru
- bez substancji konserwujących
- pasteryzowany
Owoce żurawiny to bogate źródło proantocyjanidyn - związków o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Ograniczają one procesy starzenia, pozytywnie wpływają na wzrok i kondycję stawów oraz przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi. Żurawina zawiera także znaczące zawartości witaminy A, E i C oraz witamin z grupy B. W jej składzie znajdziemy także spore ilości błonnika pokarmowego, karotenu a także składników mineralnych, tj. potas, fosfor, magnez, jod, żelazo i sód. Owoce żurawiny posiadają także silne właściwości przeciwzapalne i przeciwalergiczne.
- Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią powinny skonsultować się z lekarzem.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do +9°C. Spożyć do 21 dni od otwarcia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.