Sok z buraka 1000 ml
Sok z buraka 1000 ml
Sok z bulw buraków ćwikłowych - skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
- brak - | 2026-01-10 |
Sok wyprodukowany z zagęszczonego soku z bulw buraków ćwikłowych, witamina C (kwas L-askorbinowy,), regulator kwasowości - kwas cytrynowy
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Sok z bulw buraków ćwikłowych - Zastosowanie
50 ml dwa razy dziennie na pół godziny przed posiłkiem.
Zalecana porcja dzienna (100 ml) zawiera 240 mg witaminy C, co stanowi 300% RWS*.
Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 21 dni od otwarcia.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowan, jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć.
Zawiera osad naturalnego pochodzenia.
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kj/2000 kcal).
Sok z bulw buraków ćwikłowych - Opis produktu
Sok z bulw buraków ćwikłowych 99,6%
Sok wyprodukowany z zagęszczonego soku z bulw buraków ćwikłowych. Stanowi suplement diety dla dorosłych.
Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Sok z buraków powstaje w efekcie naturalnego pozyskania soku z bulw buraka.
W medycynie naturalnej buraki są stosowane na różne dolegliwości. Wskazuje się na ich pozytywne oddziaływanie w przypadku anemii, niskiej odporności, choroby nadciśnieniowej, zaparć, nadkwasoty i dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Medycyna niekonwencjonalna wskazuje, że buraki wzmacniają system nerwowy i poprawiają pamięć, a także wzmacniają naczynia krwionośne, wspomagają leczenie przeziębienia i pomagają odzyskać równowagę organizmu po zbyt dużej ilości alkoholu.
Buraki od czasów starożytnych były uprawiane w rejonie Morza Śródziemnego. Babilończycy uważali je za pomocne w oczyszczaniu organizmu i lepszej pracy układu pokarmowego. Sok z buraka zalecano kobietom w ciąży, zwłaszcza cierpiącym na niedobory żelaza.
Burak zawiera cenne pierwiastki, w tym: wapń, potas, fosfor, żelazo, magnez, kobalt, witaminy A, C i B1. Stanowi źródło kwasu foliowego, który oddziałuje na układ nerwowy i mózg. Zawiera także betaninę, która wpływa na prawidłową pracę wątroby i żołądka.
Sok z bulw buraków ćwikłowych - Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu.
Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia piersią powinny skonsultować się z lekarzem przed spożyciem tego produktu.