info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

BIO Żurawina do mięs 300g - VIBIO

BIO Żurawina do mięs 300g

BIO Żurawina do mięs 300g - VIBIO

11,00 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Ekologiczna żurawina do mięs 300 g - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
PolskaVIBIO

ekologiczna żurawina (Oxycoccus quadripetalus) 50%, ekologiczny cukier 28%, woda, pektyna jabłkowa -substancja zagęszczająca, kwas cytrynowy - regulator kwasowości

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu:

wartość energetyczna - 582 kJ/139 kcal,
białko - 0 g,
węglowodany - 34,0 g,
w tym cukry - 24,0 g,
tłuszcze - 0,4 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g,
sól - 0 g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Ekologiczna żurawina do mięs 300 g - Zastosowanie

Żurawina w kuchni może być wykorzystywana na wiele sposobów. Doskonale podkreśla smak potraw mięsnych. Świetnie komponuje się także z serami i wszelkiego rodzaju deserami.

Ekologiczna żurawina do mięs 300 g - Opis produktu

  • doskonały, intensywny smak
  • z surowców najlepszej jakości
  • bez konserwantów
  • produkt ekologiczny

Ekologiczna żurawina do mięs to produkt najwyższej klasy. Żurawina jest pozyskiwana jedynie z lasów, w których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne opryski ani środki chemiczne. Jej jakość jest regularnie kontrolowana przez jednostkę certyfikującą EKOGWARANCJA, która gwarantuje, że finalny produkt spełnia wszystkie rygorystyczne wymogi produktów ekologicznych.

Wyprodukowano z 50 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.

 

Owoce żurawiny to bogate źródło proantocyjanidyn - związków o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Ograniczają one procesy starzenia, pozytywnie wpływają na wzrok i kondycję stawów oraz przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi. Żurawina zawiera także znaczące zawartości witaminy A, E i C oraz witamin z grupy B. W jej składzie znajdziemy także spore ilości błonnika pokarmowego, karotenu a także składników mineralnych, tj. potas, fosfor, magnez, jod, żelazo i sód. Owoce żurawiny posiadają także silne właściwości przeciwzapalne i przeciwalergiczne.

 

Stosowanie żurawiny jest szczególnie polecane w:

  • profilaktyce i leczeniu chorób układu moczowego

  • profilaktyce chorób układu sercowo-naczyniowego

  • leczeniu chorób żołądka (w tym zakażenia Helicobacter pylori)

  • zapobieganiu tworzenia się kamieni nerkowych

  • zwalczaniu wirusa opryszczki

Opinie klientów