Konfitura z płatków róż - Różana Mgiełka 240g
Konfitura z płatków róż - Różana Mgiełka 240g
Produkt niedostępny
Konfitura z płatków róż - Różana Mgiełka 240g - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | - brak - |
cukier, płatki róży fałdzistolistnej (19%), kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości)
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1216kJ/286kcal
Tłuszcz 0,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0g
Węglowodany 71,5g
w tym cukry 68,5g
Białko 0g
Sól 0,0031g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Konfitura z płatków róż - Różana Mgiełka 240g - Zastosowanie
Konfitura, jako nadzienie do pączków zachwyci każdego swoim delikatnym, słodkim smakiem. Można nią nadziewać rogaliki, ciasta i ciasteczka, świetnie służy, jako dodatek do naleśników, tostów i jako dodatek do herbaty.
- herbata
- pączki
- rogaliki
- ciasta
- ciasteczka
- naleśniki
- tosty
- jako naturalna przekąska
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Najlepiej spożyć w ciągu miesiąca od otwarcia. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Konfitura z płatków róż - Różana Mgiełka 240g - Opis produktu
Płatki róży nie tylko pięknie pachną, ale i znakomicie smakują. Każdy, kto pamięta smak pączków z konfiturą z płatków róży na pewno doceni ten produkt. Konfitura z płatków róży pomoże Ci przenieść się w sentymentalną podróż. Ten, kto tego smaku nie pamięta lub nie zna koniecznie powinien spróbować i nie tylko jej smak jest tego powodem.
Dzika róża zawiera duże ilości witaminy C, a także flawonoidy, karotenoidy, garbniki - substancje działające, jako przeciwutleniacze oraz naturalna ochrona rośliny przed insektami i patogenami takimi jak grzyby czy bakterie - kwasy organiczne oraz witaminy A i E. Kwasy tłuszczowe zawarte w róży poprawiają metabolizm, a witaminy wspierają odporność. Nasze babcie często sięgały po konfiturę z dzikiej róży w okresach przeziębień i obniżonej odporności.
Płatki róż do konfitury zbierane są ręcznie, między innymi na ekologicznych plantacjach w Kotlinie Kłodzkiej, co gwarantuje, że surowiec jest wyselekcjonowany i najlepszej jakości. Konfitura nie ma żadnych sztucznych dodatków takich jak konserwanty czy sztuczne barwniki.