BIO Dżem z malin 300g (bez cukru) - VIBIO
BIO Dżem z malin 300g (bez cukru) - VIBIO
Produkt niedostępny
Ekologiczny dżem z malin 300 g - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | VIBIO |
ekologiczne maliny 60%, ekologiczny cukier trzcinowy 25%, woda, substancja zagęszczająca – pektyna, regulator kwasowości – kwas askorbinowy
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Ekologiczny dżem z malin 300 g - Zastosowanie
Dżem z malin to doskonały dodatek m.in. do:
- kanapek
- naleśników
- gofrów
- wypieków
Produkt pasteryzowany. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Ekologiczny dżem z malin 300 g - Opis produktu
- bez konserwantów
- niskosłodzony
- z surowców najlepszej jakości
- produkt ekologiczny
Ekologiczny dżem z malin jest produkowany jedynie z malin pozyskiwanych z upraw, na których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne opryski ani środki chemiczne. Ich jakość jest regularnie kontrolowana przez jednostkę certyfikującą EKOGWARANCJA, która gwarantuje, że finalny produkt spełnia wszystkie rygorystyczne wymogi produktów ekologicznych.
Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.
Maliny w swoim składzie zawierają znaczące ilości kwasów organicznych (m.in. jabłkowy, cytrynowy i salicylowy), pektyny, antocyjany oraz lotne związki zapachowe. Stanowią one także prawdziwą skarbnicę witamin (tj. witamina C, E oraz witaminy z grupy B) oraz składników mineralnych - m.in. potasu, magnezu, wapnia i żelaza, które są niezbędne do prawidłowej pracy całego organizmu.
Maliny - właściwości:
- działają przeciwgorączkowo i napotnie
- wspomagają systemy obronne organizmu
- pozytywnie wpływają na pracę układu sercowo-naczyniowego
- wykazują działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne
- wspomagają leczenie problemów żołądkowych, jak biegunka czy wzdęcia
- łagodzą uciążliwe bóle miesiączkowe
- obecne w malinach antocyjany obniżają poziom glukozy we krwi