BIO Dżem z jagody leśnej 200g (bez cukru) - jagodowy - VIBIO
- skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | VIBIO |
jagoda czarna (Vaccinium myrtillus) 60%, zagęszczony sok jabłkowy 33% (zawiera naturalnie występujące cukry), woda, substancja zagęszczająca: pektyny, fruktoza, regulator kwasowości- kwas askorbinowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu:
wartość energetyczna - 546 kJ/130 kcal,
białko - 0,8 g,
węglowodany - 30,0 g,
w tym cukry - 25 g,
tłuszcze - 0,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g,
sól - 0 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Dżem z jagody leśnej to doskonały dodatek m.in. do:
- kanapek
- naleśników
- gofrów
- wypieków
Produkt pasteryzowany. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
- Opis produktu
- bez dodatku cukru
- słodzony sokiem jabłkowym
- bez konserwantów
- produkt ekologiczny
Ekologiczny dżem z jagody leśnej jest produkowany jedynie z jagód pochodzących z lasów, w których przez co najmniej 3 lata nie były stosowane żadne opryski ani środki chemiczne. Ich jakość jest regularnie kontrolowana przez jednostkę certyfikującą EKOGWARANCJA, która gwarantuje, że finalny produkt spełnia wszystkie rygorystyczne wymogi produktów ekologicznych.
Sporządzono z 60 g owoców na 100 g wyrobu gotowego.