Czekolada mleczna ze stewią Trapa 75g

KRAJ POCHODZENIAHiszpania
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł

6,49 zł

RABAT - 7%

6,99 zł

-7

Do koszyka

W magazynie

30 dni na zwrot

Wartości odżywcze

substancja słodząca (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), masło kakaowe, mleko w proszku, miazga kakaowa, masło, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Masa kakaowa min. 30%.

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna 1920kJ/464kcal

Tłuszcz 32g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20g

Węglowodany 58g

w tym: cukry 6,7g

alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 50g

Białko 5,2g

Sól 0,13g

 

ALERGENY

mleko, soja

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

UWAGI

Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Opis

Czekolady Trapa bez dodatku cukru to doskonała alternatywa tradycyjnej czekolady dla tych, którzy cukru jeść nie mogą lub nie chcą.

 

Czekolady dostępne w kilku kilku wariantach smakowych: gorzka, biała, mleczna lub mleczna z dodatkami: migdały, orzechy laskowe, lub crunchy - z prażonym ryżem.

 

Czekolada mleczna to klasyczna przekąska, która na pewno zaspokoi apetyt na coś słodkiego. Pyszna, aksamitna, po prostu rozpływa się w ustach. Czekolady Trapa to doskonała przekąska lub składnik deserów i słodkich wypieków.

 

Produkt bezglutenowy. Czekolada zawiera substancje słodzące.


przepisy /zastosowanie

Migdały w czekoladzie

Migdały w czekoladzie

Choć jest to czasochłonne, migdały w mlecznej czekoladzie możemy przygotować również samodzielnie we własnej kuchni. W tym celu należy przygotować:

- Około 80g całych migdałów;
- 1 tabliczkę ulubionej mlecznej czekolady;
- 1 łyżeczkę cynamonu cejlońskiego.

Sposób przygotowania:

Migdały namocz w misce z wrzątkiem, a następnie usuń z nich gorzką skórkę;
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej i dopraw ją cynamonem;
Migdały rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia;
Polej migdały roztopioną czekoladą;
Oblane czekoladą migdały przełóż do lodówki na około 3-4 godziny, aż czekolada całkowicie stężeje.



Opinie o produkcie: Czekolada mleczna ze stewią Trapa 75g


Klienci, którzy wybrali ten produkt zamówili również