BIO Brownie z kakao 290g - Zdrowo Namieszane

PRODUCENTZdrowo Namieszane
KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt

13,80 zł

RABAT - 8%

14,99 zł

-8

30 dni na zwrot

Opis

  • ekologiczna mieszanka do przygotowania brownie
  • bez mąki pszennej
  • ilość porcji: 15

Skład / Wartości odżywcze

cukier kokosowy (37%)*, mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, kakao w proszku (9%)*, skrobia kukurydziana*, skrobia z tapioki*, kropelki z czekolady (7%)* (cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, masło kakaowe*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), len mielony*, bezglutenowy proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu))

* składniki pochodzące z upraw ekologicznych

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g (po przyrządzeniu):

wartość energetyczna: 1818 kJ/436 kcal

tłuszcz: 25 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g

węglowodany: 46 g

w tym cukry: 24 g

błonnik: 2,4 g

białko: 4,4 g

sól: 0,3 g

Stosowanie

Dodaj: 110 ml oleju (ok. 13 łyżek), 100 ml wody.

Przygotowanie:

1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C bez termoobiegu.

2. Niewielką tortownicę lub formę do pieczenia (np. 20x20 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub natłuść i posyp mąką.

3. Do głębokiej miski wlej olej i wodę.

4. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj.

5. Wyłóż ciasto na blachę.

6. Włóż do piekarnika na środkowy poziom i piecz ok. 20-25 minut.

Najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Opinie o produkcie: BIO Brownie z kakao 290g Zdrowo Namieszane

Najchętniej czytane

Brownie bez czekolady? To możliwe! Przepis na ciasto z karobem w roli głównej

Szukasz sposobu na przygotowanie swojego ulubionego ciasta bez użycia czekolady? Specjalnie dla Ciebie przygotowaliśmy prosty przepis na brownie z karobem w roli głównej. Jeżeli zmagasz się z problemem alergii na czekoladę lub po prostu poszukujesz nowych rozwiązań kulinarnych, karob może stanowić dla Ciebie idealny zamiennik tradycyjnego kakao. Poza niezwykłymi walorami smakowymi, niniejszy produkt wykazuje również […]

czytaj więcej...

Dietetyczny deser: bezglutenowe, korzenne brownie z bakaliami

Brownie ma wielu zwolenników. Każdy piecze je według swojego ulubionego sposobu, a najważniejsze, żeby smakowało. Wspólną cechą każdego brownie jest czekoladowy smak, lekko słodkie ciasto i „gliniasta” struktura.

czytaj więcej...

CIASTO CZEKOLADOWE PRZEPIS z masłem orzechowym!

Ciasto czekoladowe to jedno z ulubionych ciast na całym świecie. Serca Amerykanów podbiło brownie, które bywa uznawane za najbardziej czekoladowy spośród wszystkich wypieków (przepis możesz znaleźć tutaj) . Domowe francuskie ciasto czekoladowe jest gęste, ciemne i mocno aromatyczne, a regionalne włoskie torta tenerina uwielbiają wszystkie dzieci i nie tylko. W Polsce z ciastem czekoladowym od […]

czytaj więcej...