
Wartości odżywcze
substancja słodząca (maltitol, glikozydy stewiolowe 0,02%), masło kakaowe, mleko w proszku, miazga kakaowa, masło, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Masa kakaowa min. 30%.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1920kJ/464kcal
Tłuszcz 32g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 20g
Węglowodany 58g
w tym: cukry 6,7g
alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 50g
Białko 5,2g
Sól 0,13g
ALERGENY
mleko, soja
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
UWAGI
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Opis
Czekolady Trapa bez dodatku cukru to doskonała alternatywa tradycyjnej czekolady dla tych, którzy cukru jeść nie mogą lub nie chcą.
Czekolady dostępne w kilku kilku wariantach smakowych: gorzka, biała, mleczna lub mleczna z dodatkami: migdały, orzechy laskowe, lub crunchy - z prażonym ryżem.
Czekolada mleczna to klasyczna przekąska, która na pewno zaspokoi apetyt na coś słodkiego. Pyszna, aksamitna, po prostu rozpływa się w ustach. Czekolady Trapa to doskonała przekąska lub składnik deserów i słodkich wypieków.
Produkt bezglutenowy. Czekolada zawiera substancje słodzące.
PRODUCENT | Trapa |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Hiszpania |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |

Migdały w czekoladzie
Choć jest to czasochłonne, migdały w mlecznej czekoladzie możemy przygotować również samodzielnie we własnej kuchni. W tym celu należy przygotować:
- Około 80g całych migdałów;
- 1 tabliczkę ulubionej mlecznej czekolady;
- 1 łyżeczkę cynamonu cejlońskiego.
Sposób przygotowania:
Migdały namocz w misce z wrzątkiem, a następnie usuń z nich gorzką skórkę;
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej i dopraw ją cynamonem;
Migdały rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia;
Polej migdały roztopioną czekoladą;
Oblane czekoladą migdały przełóż do lodówki na około 3-4 godziny, aż czekolada całkowicie stężeje.