
Skrobia ziemniaczana 500g - Wartości odżywcze
Skład:Skrobia ziemniaczana 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna –1393kJ/328kcal;
Tłuszcz – 0,30g,w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g;
Węglowodany –80g, w tym cukry: 31g;
Białko –0,30g;
Sól –0,01g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Skrobia ziemniaczana 500g - Zastosowanie
Skrobia ziemniaczana to niezastąpiony składnik podczas przygotowywania dań kuchni polskiej. Warto wykorzystać ją podczas przyrządzania doskonałych klusek, a także domowych ciast. Skrobia ziemniaczana marki VIVIO świetnie sprawdzi się także w roli naturalnego zagęstnika do pełnych warzyw zup oraz aromatycznych sosów. Ponadto, trudno jest nam wyobrazić sobie bez niej domowy budyń na bazie pełnowartościowego mleka, a także pełen owoców kisiel.
Warunki przechowywania:Skrobię ziemniaczaną należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego wpływu promieni słonecznych, na przykład w domowej spiżarni lub w szafce kuchennej.
Skrobia ziemniaczana 500g - Opis produktu
Skrobia ziemniaczana znana także, jako mąka ziemniaczana, to produkt bardzo dobrze nam znany, bo od lat wykorzystywany podczas przyrządzania tradycyjnych dań kuchni polskiej. Skrobia wytwarzana jest z bulw pędów ziemniaczanych. Posiada zazwyczaj białą, delikatnie kremową barwę, a także neutralny smak i aromat. Dlatego też, bez przeszkód możemy dodawać ją zarówno do dań słodkich, jak i wytrawnych. Choć niewielu z nas zdaje sobie z tego sprawę, skrobia ziemniaczana na szeroką skalę wykorzystywana jest także w przemyśle kosmetycznym oraz farmaceutycznym, między innymi podczas produkcji tabletek, pudrów oraz zasypek.
Skrobia ziemniaczana stanowi bogate źródło węglowodanów oraz cukrów prostych. W związku z tym w nadmiernych ilościach nie powinnaspożywana być przez osoby zmagające się z problemem cukrzycy oraz insulinooporności. Niemniej jednak, skrobia ziemniaczana to naturalny zagęstnik do przygotowywanych przez nas dań. Dlatego też, powinna znaleźć się w kuchni każdego z nas.
Uwaga na alergeny! Skrobia ziemniaczana marki VIVIO może zawierać śladowe ilości glutenu, gorczycy, orzeszków ziemnych oraz innych orzechów, a także nasion sezamu oraz produktów pochodnych.
PRODUCENT | VIVIO |
---|---|
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |