Ryż do sushi 1kg - House of Asia

Ryż do sushi 1kg - House of Asia
☆ kuchnie świata
☆ wspiera zbilansowaną dietę
ryż do sushi - skład
MARKA | DATA WAŻNOŚCI |
---|---|
- brak - | 2026-05-31 |
Składniki: ryż
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze w 100 g / ml produktu
Wartość energetyczna 1506 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 0.80 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0.20 g
Węglowodany 79.00 g
w tym Cukry 1.20 g
Białko 6.60 g
Błonnik 2.60 g
Sól 0.00 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
ryż do sushi - Opis produktu
Ryż do sushi – podstawa doskonałego smaku!
W kuchni japońskiej ryż to kluczowy składnik sushi – to właśnie on decyduje o strukturze i smaku tego kultowego dania. Specjalny, rafinowany biały ryż wyróżnia się wysoką kleistością na zewnątrz i delikatną twardością w środku, co sprawia, że idealnie nadaje się do formowania różnych kształtów.
Jest nie tylko podstawą sushi, ale także bogatym źródłem witamin, soli mineralnych, białka i węglowodanów, które dostarczają energii i wspierają zbilansowaną dietę.
Dzięki swoim właściwościom sprawia, że przygotowanie sushi w domowych warunkach jest łatwe i przyjemne!
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.