Reishi, grzybek, grzyby reishi 10:1 50 g - SUNVIO
Reishi, grzybek, grzyby reishi 10:1 50 g - SUNVIO
Produkt niedostępny
Ekstrakt z grzybów REISHI 10:1 50g - skład
MARKA |
---|
SUNVIO |
SKŁAD: Suchy ekstrakt z owocni lakownicy żółtawej Reishi Ganoderma lucidum (Curtis) P. Karst. DER 10:1
Składniki | Ilość w 1 miarce (0,5 g) | Ilość w 1 gramie (2 miarkach) /Zalecanej dziennej porcji/ |
Suchy ekstrakt z owocni Reishi (Ganoderma lucidum (Curtis) P. Karst) | 0,5 g | 1 g |
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Ekstrakt z grzybów REISHI 10:1 50g - Zastosowanie
Zalecane spożycie: 1 gram (2x po 1 miarce) dodać do 150- 200 ml kawy, herbaty lub ulubionego napoju i dokładnie wymieszać. Spożywać 2 razy dziennie. Nie zaleca się dodawać produktu do wrzącej wody.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zrównoważonej diety są niezbędne dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
Nie zaleca się stosowania przez kobiety w ciąży i karmiące piersią.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od wilgoci i światła.
Ekstrakt z grzybów REISHI 10:1 50g - Opis produktu
Reishi (lakownica chińska) wykorzystywany jest w medycynie chińskiej oraz japońskiej od kilku tysięcy lat. Nazywany jest grzybem nieśmiertelności. W przyrodzie występuje bardzo rzadko, głównie na terenach Azji, jednak ze względu na zapotrzebowanie jest hodowany komercyjnie.
Właściwości reishi:
- wzmacniają funkcjonowanie układu odpornościowego
- pozytywny wpływ na układ sercowo naczyniowy
- pomaga w walce z bezsennością oraz wzmacnia pamięć
Adaptogeny to nietoksyczne rośliny, charakteryzujące się specyficznym wpływem na ludzkie ciało i umysł. Nadrzędną właściwością wszystkich adaptogenów jest niwelowanie skutków stresu oraz adaptacja organizmu do niesprzyjających warunków zewnętrznych.
W biologii uznaje się obecnie trzy kryteria, które musi spełniać roślina, aby można było zaklasyfikować ją do grupy adaptogenów. Według tych warunków rośliny adaptogenne:
- są nietoksyczne - nie mogą powodować negatywnych skutków ubocznych dla zdrowia fizycznego lub psychicznego oraz nie mogą być uzależniające,
- zapewniają niespecyficzną odpowiedź organizmu na stres - stosowanie adaptogenów pozwala na sprawne funkcjonowanie organizmu w obliczu czynników stresogennych, bez pozbawiania go rezerw energii życiowej. Ściśle związane jest z tym działanie holistyczne – wzmocnienie odporności całego organizmu, nie zaś wpływ na jeden konkretny organ czy układ,
- mają normalizujący wpływ na organizm - działanie adaptogenów opiera się na przywracaniu organizmu do naturalnej równowagi.
Bibliografia:
http://www.naturalnews.com/041941_reishi_life_extension_medicinal_mushrooms.html
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92757/
http://www.naturalnews.com/041941_reishi_life_extension_medicinal_mushrooms.html
http://www.naturalnews.com/044163_reishi_mushrooms_shrink_tumors_cancer_treatment.html
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92757/
https://examine.com/supplements/ganoderma-lucidum/
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.