Racuchy z jabłkami – wypróbuj przepis!
Ksylitol ma o 40 % mniejszą kaloryczność i o 75 % mniej węglowodanów od sacharozy i jest absorbowany i powoli przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, dzięki czemu posiada indeks glikemiczny ponad 14-krotnie niższy od powszechnie spożywanego cukru buraczanego.
Ksylitol szczególnie polecany dla osób będących na diecie, ponieważ dostarcza do organizmu połowę mniej kalorii niż zwykły cukier
Sól himalajska zawiera aż 84 witaminy i minerały, których nasz organizm potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania.
Racuchy z jabłkami
Składniki:
- 200ml mleka
- 50g mąki
- 50g ksylitolu
- szczypta soli himalajskiej
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 twarde jabłka
- olej kokosowy lub olej z pestek winogron – do smażenia
Wykonanie: