Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym 430g - Primavika
Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym 430g - Primavika
Produkt niedostępny
Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym - skład
MARKA |
---|
Primavika |
Skład: woda, pomidory w zalewie 23% (pomidory, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), olej rzepakowy, cebula, teksturowane białko pszenne 11,5%, papryka czerwona, koncentrat pomidorowy 7%, kasza manna (z pszenicy) 3%, mąka pszenna 3%, mąka kukurydziana, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], sól, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), świeży imbir, cukier, aromaty z ekstraktu drożdżowego, przyprawy, zioła (produkt zawiera gorczycę).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100ml
Wartość energetyczna - 602kJ / 145kcal;
Tłuszcze - 9,9g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,8g;
Węglowodany - 7,4g, w tym cukry: 2,2g;
Błonnik - 0,8g;
Białko - 6g;
Sól - 0,96g.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym - Zastosowanie
Pulpety wegetariańskie w orientalnym sosie pomidorowym to smaczna propozycja dla wszystkich miłośników bezmięsnej kuchni. Niniejsze danie doskonale smakuje w towarzystwie wszelkiego rodzaju kasz, ryżu i makaronu. Ponadto, można podawać je z dodatkiem pieczywa pełnoziarnistego lub gotowanych ziemniaków. Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym smakują jeszcze lepiej wtedy, gdy spożywasz je w towarzystwie surówki, przygotowanej na bazie obfitujących w cenne witaminy świeżych warzyw. Bezmięsne pulpety marki Primavika są niezwykle łatwe w przygotowaniu. Wystarczy przełożyć je do niewielkiego garnuszka i podgrzewać przez krótką chwilę. Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym możesz przygotować także w mikrofalówce.
Warunki przechowywania: Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, a także chronić je przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Zgodnie ze wskazaniami producenta, po otwarciu słoika pulpety należy przechowywać wyłącznie w lodówce i spożyć je w ciągu najbliższych 3 dni.
Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym - Opis produktu
Pulpety wegetariańskie w sosie pomidorowym przygotowane przez markę Primavika to świetny sposób na przyrządzenie smacznego i odżywczego obiadu. To bezmięsne danie zaskakuje wielowymiarowością swojego smaku. Pulpeciki roślinne w sosie pomidorowym posiadają bowiem orientalną nutę - wszystko to za sprawą dodatku odżywczego imbiru. Jeśli więc zastanawiasz się, jak przygotować smaczny i szybki obiad dla miłośników kuchni wegańskiej i wegetariańskiej, odpowiedź znajdziesz w słoiczku marki Primavika, dostępnym w naszym sklepie!