Przepis na zdrowy deser. Jak przyrządzić pyszne lody na mleku kokosowym?
Za oknami coraz cieplej, a to oznacza, że z czystym sumieniem możemy rozpocząć sezon na lody! Jak sprawić, aby ten wyjątkowy deser był nie tylko smaczny, ale i zdrowy?
To proste! Lody w wersji fit, na bazie mleka kokosowego, z łatwością przyrządzisz w swojej kuchni. Nie potrzebujesz do tego żadnych wymyślnych sprzętów, ani drogich składników. Wystarczy dosłownie kilka produktów, plastikowy pojemnik i sprawna lodówka, aby już dziś móc rozkoszować się smakiem tego wyjątkowego deseru.

DOMOWE LODY KOKOSOWE Jakich składników potrzebujesz?
Aby przyrządzić porcję lodów kokosowych dla 4 osób, przygotuj:
- 2 szklanki mleka kokosowego BIO;
- 2 dojrzałe banany;
- Szklankę wiórków kokosowych;
- Około ½ szklanki płatków migdałów;
- Około 4 łyżeczek naturalnego miodu lub ksylitolu;
- Garść świeżych malin i jagód.
DOMOWE LODY KOKOSOWE Sposób przygotowania
Krok 1: Przygotuj blender oraz plastikową lub szklaną miskę do wymieszania składników, dużą łyżkę oraz plastikowy pojemnik, który swobodnie zmieści się w Twojej zamrażarce;
Krok 2: Umyj owoce i obierz banany ze skórki;
Krok 3: Pokrój banany na kilka kawałków, a następnie wrzuć je do blendera;
Krok 4: Do bananów dodaj 2 szklanki gęstego mleka kokosowego, szklankę wiórków kokosowych oraz miód lub ksylitol;
Krok 5: Blenduj wszystkie wymienione wyżej składniki, aż do uzyskania jednolitej masy;
Krok 6: Uzyskaną masę przełóż do przygotowanej wcześniej miski, a następnie dodaj do niej około ½ szklanki migdałów oraz wybrane owoce leśne;
Krok 7: Przy pomocy dużej łyżki wymieszaj dokładnie wszystkie składniki w misce, a następnie przełóż je do przygotowanego pojemnika;
Krok 8: Włóż pojemnik z lodami do zamrażarki i pozostaw go w niej na około 2-3 godziny.