Przepis na ciasteczka świąteczne – kule śnieżne bez pieczenia!
Jesteś we właściwym miejscu 🙂 Tutaj znajdziesz przepis na ciasteczka świąteczne, które na pewno posmakują Twoim gościom – małym i dużym. Kule śnieżne wyglądają obłędnie i są bardzo szybkie w przygotowaniu. Korzenne przyprawy dodają im niepowtarzalnego aromatu. To zdecydowanie ten przepis, który najbardziej przypomina nam o Świętach. Oczywiście polecamy też zajrzeć tutaj, jeśli chcesz sprawdzić jak przyrządzamy tradycyjne pierniczki.
PRZEPIS NA CIASTECZKA ŚWIĄTECZNE
Kule śnieżne bez pieczeniaSkładniki:
- 2,5 szklanki mączki z migdałów
- 1 łyżka przyprawy do ciast
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/4 łyżeczki imbiru
- 1 łyżka melasy
- 1/4 szklanki puree z dyni
- 2 łyżki syropu z brązowego ryżu
- 1/2 szklanki cukru pudru
Sposób przygotowania:
Cukier puder umieszczamy w małej misce i odkładamy. Mączkę migdałową i przyprawy łączymy ze sobą. Dodajemy melasę, puree z dyni i syrop z brązowego ryżu. Dokładnie mieszamy drewnianą łyżką, następnie formujemy ręką małe kuleczki. Obtaczamy je w cukrze pudrze. Gotowe śnieżne kule przechowujemy w lodówce.
I jak spodobał Ci się nasz przepis na świąteczne ciasteczka? 🙂