


BIO białko z ryżu 500g - VIBIO
Produkt niedostępny
Wartości odżywcze
BIO białko z ryżu
Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Opis
Odżywki białkowe są bardzo popularne wśród osób uprawiających sport, którym zależy na rozbudowie masy mięśniowej i regeneracji po treningu, ale również wśród wegetarian i wegan, których dieta może nie dostarczać wystarczających ilości białka do organizmu. Również osoby z nietolerancją laktozy chętnie sięgają po białka roślinne.
Białko ryżowe może być stosowane jako zamiennik posiłku niskotłuszczowego lub niskowęglowodanowego, a także po treningu - w celu zwiększenia masy mięśniowej i jej regeneracji. Produkt zawiera aż 80% białka. Brak glutenu i laktozy sprawia, że białko ulega szybkiemu strawieniu. Białko ryżowe jest bogate w cysteinę i metioninę, a ubogie w lizynę. Dlatego popularne jest mieszanie białka ryżowego z białkiem z grochu, które ma wysokie stężenie lizyny, a niskie cysteiny i metioniny.
PRODUCENT | VIBIO |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Chiny / Pakistan |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
CERTYFIKAT BIO | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 2 pkt |
Wegańskie źródła białka. Sprawdź, jakie produkty wybierać!
Rozważasz przejście na dietę wegańską, ale martwią Cię pogłoski o niedoborze białka w takim sposobie odżywiania? Niestety – mity na temat niedoborów białka u wegan nadal są silne. Z tym artykułem przekonasz się, że jest inaczej; że połączenie białko – weganizm jest jak najbardziej normalne i możesz żyć zdrowo i czuć pełnię sił, odstawiając produkty […]
czytaj więcej...