TANI TYDZIEŃ! 8% RABATU Z KODEM: TANIO    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

Podkategorie
BIO barszcz czerwony kiszony koncentrat 320ml Kowalewski
BIO barszcz czerwony kiszony koncentrat 320ml Kowalewski

BIO barszcz czerwony kiszony koncentrat 320ml Kowalewski

8,48 zł

Produkt niedostępny


Wartości odżywcze

Kiszony sok z buraków ćwikłowych* 86,5%, cukier trzcinowy* 10%, sól, czosnek* 0,5% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

Wartość odżywcza w 100ml

Wartość energetyczna 306kJ/72kcal

Tłuszcz <0,5g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g

Węglowodany 17g

w tym cukry 13g

Białko0,5 g

Sól 3,0g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Zastosowanie

Koncentrat barszczu dodać do 1/2 litra wrzącej wody lub bulionu. Zamieszać. Przyprawić do smaku.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.

 

UWAGI

Osad jest naturalna cechą produktu, przed użyciem wstrząsnąć butelką.


Opis

Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców, które zostały poddane naturalnemu kiszeniu. W celu zachowania najwyższej jakości produkt poddawany jest łagodnej pasteryzacji.

Kiszone buraki to prawdziwa bomba witaminowa. Są mniej kaloryczne niż ich surowe odpowiedniki i mają jeszcze więcej cennych dla zdrowia składników odżywczych. Są składnikiem zdrowej, zrównoważonej diety, szczególnie w okresie jesienno-zimowym.

Kiszone buraki oprócz niskiej kaloryczności, zawierają wysoką zawartość witaminy A, C, E, K, PP i witamin z grupy B, wysoką zawartość składników mineralnych (wapń, potas, magnez, żelazo i fosfor) oraz wysoka zawartość kwasu mlekowego.

Kiszone buraki pomagają w walce z anemią, wspomagają odchudzanie, regulują przemianę materii, odkwaszają organizm, są niezastąpione po kuracji antybiotykowej.

Sok z kiszonego buraka ma silniejsze działanie przeciwzapalne i przeciwalergiczne niż sok ze świeżego buraka. Dzieje się tak dlatego, że w trakcie kiszenia wzrasta w buraku stężenie kwercetyny.

KRAJ POCHODZENIAPolska
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł