DARMOWA DOSTAWA OD 79ZŁ PRZY ZAKUPIE WYBRANYCH PRODUKÓW    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

BIO Kakao ziarna surowe 200g - BIO PLANET

BIO Kakao ziarna surowe 200g BIO PLANET

BIO Kakao ziarna surowe 200g - BIO PLANET

18,99 zł
Cena za 1KG / 1L: 94,95 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

BIO Kakao ziarna surowe - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
PeruBIO PLANET

SKŁAD: kakao ziarna surowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 2795 kJ/  676 kcal

Tłuszcz - 52 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 33 g

Węglowodany - 26 g,

w tym cukry - 0,2 g

Błonnik - 26 g

Białko - 13 g

Sól - 0,2 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

BIO Kakao ziarna surowe - Zastosowanie

Ziarna kakaowca można jeść w wersji surowej. Surowe kakao ma dość ostry, gorzkawy smak, który nie wszystkim może odpowiadać. Atutem surowych ziaren kakaowca jak to, że można łatwo włączyć je do wielu różnych przepisów zarówno na słodko, jak i na słono.

 

Zastosowanie surowych ziaren kakaowca:

  • dodaj pokruszone ziarna kakao wraz z innymi suszonymi owocami do porannej owsianki;
  • dodaj surowe kakao do jogurtu naturalnego;
  • dodaj zamiast kawałków czekolady w przepisach na muesli;
  • dodaj do swojego ulubionego smoothie, możesz je wcześnie pokruszyć;
  • wykorzystuj w wypiekach; świetnie nadają się do wypieków bezglutenowych i paleo, misek na smoothie, trufli;
  • zmiksuj pokruszone kakao z domowym masłem orzechowym;
  • dodaj zmielone kawałki kakao do deserów czekoladowych, lodów, koktajli, granoli bezglutenowej, gorącej czekolady i budyniu;
  • wymieszaj je z orzechami i suszonymi owocami, aby uzyskać energetyczną przekąskę lub użyj do przygotowania batonów energetycznych;
  • dodaj pokruszone lub zmielone ziarna kakao do napojów kawowych, takich jak latte i cappuccino;
  • wzbogać smakiem wyrazistego surowego kakao pikantne sosy i marynaty;
  • dodaj kruszone ziarna kakao do mięs, np. steku lub chili con carne.

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

BIO Kakao ziarna surowe - Opis produktu

Ekologiczne surowe całe ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych.

 

Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych lub dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, lodów, koktajli, musli, ciast, deserów, jak również do kawy i gorącej czekolady.

 

Opinie klientów