info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

BIO Fasola ADZUKI bezglutenowa 400g - Amaizin

BIO Fasola ADZUKI bezgl. 400g Amaizin

BIO Fasola ADZUKI bezglutenowa 400g - Amaizin

8,99 zł

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

BIO Fasola bezglutenowa - skład

MARKA
Amaizin

Skład: Fasolka adzuki – 60% (certyfikowany składnik ekologiczny), woda, sól morska


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g

Wartość energetyczna – 365 kJ /87 kcal

Tłuszcz – 0,5g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g

Węglowodany – 12,4 g, w tym cukry: 1g

Białko – 4,9g

Błonnik – 6,5g

Sól – 0,93g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

BIO Fasola bezglutenowa - Zastosowanie

Fasola ADZUKI to niezastąpiony składnik pełnej zdrowia kuchni. Jej wyjątkowy smak sprawi, iż Twoja kuchnia nabierze nowego wymiaru. Bezglutenową fasolę bez przeszkód możemy dodawać do sałatek. Dzięki temu, że znajduje się w zalewie, możemy spożywać ją bezpośrednio z puszki. Fasola ADZUKI to idealna baza do przygotowania wegańskich past kanapkowych. Ponadto, możemy przyrządzić z niej doskonałe kotlety, a nawet burgery warzywne. Jeśli masz na to ochotę, wykorzystaj BIO Fasolę ADZUKI do przyrządzenia pełnowartościowego, wegańskiego brownie.

 

Dobra rada: Przed spożyciem BIO Fasoli ADZUKI opłucz ją pod strumieniem chłodnej wody. Dzięki temu, pozbędziesz się z niej nadmiernych ilości soli i sprawisz, że jej smak będzie jeszcze bardziej delikatny.

 

Warunki przechowywania: BIO Fasolę ADZUKI należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otworzeniu puszki, zalecane jest spożycie produktu w ciągu kolejnych 48 godzin.

BIO Fasola bezglutenowa - Opis produktu

Fasola ADZUKI to wyjątkowy produkt, który coraz częściej wykorzystywany jest nie tylko przez miłośników bezmięsnej kuchni. Niniejszy gatunek zaliczany jest do rodziny roślin bobowatych. Nazwa tej obfitującej w cenne składniki odżywcze fasoli związana jest z regionem świata, z którego pochodzi. Fasola ADZUKI charakterystyczna jest bowiem dla kuchni dalekiego wschodu: Chin, Korei oraz Japonii. Co ciekawe, niniejsza roślina na szeroką skalę uprawiana jest także na terenie Stanów Zjednoczonych, gdzie cieszy cię coraz większą popularnością.

Fasola ADZUKI różni się wyglądem od dobrze znanych nam roślin strączkowych. Wyróżniają ją niewielkie, ciemno-czerwone ziarenka, które stanowią doskonały dodatek do przygotowywanych przez nas sałatek warzywnych. W tym miejscu warto również zaznaczyć, że Fasola ADZUKI jest także doskonałym źródłem witamin i minerałów, które przyczyniają się do poprawy funkcjonowania organizmu człowieka. Znajdziemy w niej między innymi witaminy z grupy B, które odpowiadają za wspomożenie funkcjonowania układu nerwowego, a także cenne minerały, takie jak żelazo oraz wapń. Nie podlega wątpliwości, że Fasola ADZUKI już od dziś powinna na stałe zagościć w jadłospisie osób, które cenią sobie zdrowie i dobre samopoczucie.

Opinie klientów