DLA ZAMÓWIEŃ OD 129ZŁ ORZECHY PIORĄCE 500G GRATIS!    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Podgrzybek brunatny cały 500g - Astia

Podgrzybek brunatny cały 500g Astia

Podgrzybek brunatny cały 500g - Astia

109,00 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 10 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Podgrzybek brunatny cały 500g Astia - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
PolskaAstia

podgrzybek brunatny cały suszony

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna 1500kJ/354kcal

Tłuszcz 3,9g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g

Węglowodany 43g

w tym cukry 6g

Białko 37,2g

Sód 0,05g

Sól 0,125g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Podgrzybek brunatny cały 500g Astia - Zastosowanie

Grzyby suszone dokładnie umyć. Namoczyć w wodzie przez minimum 2 godziny. Gotować do miękkości. Wywar z grzybów idealnie nadaje się jako baza do przyrządzania zup, sosów, mięs.

Z ugotowanych grzybów można przyrządzić zupy, sosy, grzyby panierowane, farsz do pierogów, uszek, czy krokietów. są świetnym dodatkiem do kapusty i bigosu.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Podgrzybek brunatny cały 500g Astia - Opis produktu

Świeże grzyby składają się w ponad 90 procentach z wody. Nieliczni jednak wiedzą, że grzyby zawierają wiele cennych aminokwasów oraz składników mineralnych, takich jak wapń, selen, fosfor, potas, miedź, cynk, jod czy mangan. Mówi się że grzyby leśne są bezwartościowe dla naszego organizmu, jest to jednak mitem.

Warto pamiętać, grzyby zawierają chitynę (wielocukier) – która jest niestrawna dla człowieka i tylko niewielka część białka może być rozłożona przez soki trawienne. Prawdą więc jest, że grzyby zalegają w żołądku dłużej niż inne produkty.

Należy pamiętać, że grzyby najlepiej moczyć w wodzie o temperaturze pokojowej i w niebyt dużej ilości. Podgrzybki i prawdziwki zrobią się miękkie po około 2 godzinach. Inne gatunki mogą potrzebować mniej lub więcej czasu. Niektórzy specjaliści zalecają moczenie grzybów przez całą noc.Staropolska receptura radzi moczenie grzybów w mleku. Podobno wtedy smakują wyjątkowo świeżo!

Suszone podgrzybki firmy Astia można kupić w dwóch wersjach: całe lub cięte. Suszone grzyby dają cudowny aromat i zapach, więc nie wyobrażamy sobie tradycyjnych potraw bez tego składnika.

Opinie klientów