Płatki orkiszowe - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | VIVIO |
Składniki: płatki orkiszowe
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Płatki orkiszowe - Zastosowanie
Nadają się do jedzenia po zagotowaniu lub na surowo. Stanowią dodatek do jogurtu, mleka, owoców i muesli.
W kosmetyce płatki orkiszowe są składnikiem maseczek do twarzy.
Płatki orkiszowe - Opis produktu
Płatki orkiszowe powstają ze zgniecionych ziaren orkiszu. Orkisz jest znany w kuchni od dawna, ale w ciągu ostatnich 20 lat był raczej zapomniany. Zmieniło się to w ostatnim czasie wraz z powracającą modą na naturalne produkty zbożowe, w tym orkisz.
Orkisz jest nazywany też jęczmieniem dwurzędowym.
Płatki orkiszowe jako składnik diety dostarczają węglowodanów złożonych, błonnika oraz białka i kwasów tłuszczowych. Są też bogate w witaminy m.in. z grupy B, witaminę A oraz E. Zawierają potas, wapń, cynk.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.