info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Płatki drożdżowe crunchy 150g - VIVIO

Płatki drożdżowe crunchy 150g

Płatki drożdżowe crunchy 150g - VIVIO

8,99 zł

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Płatki drożdżowe crunchy - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
PolskaVIVIO

SKŁAD: 60% drożdże suszone, mąka ryżowa, substancja wiążąca: węglan wapnia, emulgator: lecytyna (ze słonecznika)

 

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna:  1424 kJ/ 340 kcal

Tłuszcz: 3,7 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,65 g

Węglowodany: 28,3 g

- w tym cukry: <2,5 g

Błonnik 29g

Białko: 33,7 g

Sól: 0,07 g

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Płatki drożdżowe crunchy - Zastosowanie

Płatki drożdżowe CRUNCHY, nowość Vivio polecane są jako zamiennik soli i chrupiący dodatek do potraw. Płatki są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw: zup, sałatek, kanapek, twarożku, jajecznicy, dressingów. W daniach kuchni wegańskiej, ze względu na swój lekko orzechowo-serowy posmak zastępują ser. Można stosować je jako panierkę do potraw smażonych. Niektórzy nazywają płatki drożdżowe „wegańskim parmezanem”.Świetnie sprawdzają się również jako dodatek do deserów, musli i jogurtu.

 

Płatki drożdżowe sprawdzą się jako dodatek do:

  • kanapkowych past,
  • sosów,
  • zapiekanek,
  • pizzy,
  • zup (jako naturalny wzmacniacz smaku i zabielacz),
  • pasztetów,
  • kanapek,
  • kotletów roślinnych (również zamiast panierki),
  • zamiast parmezanu, jako posypka (można je zmieszać ze zmielonymi orzechami nerkowca lub migdałami, ale nie trzeba).

 

 

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

 

Płatki drożdżowe crunchy - Opis produktu

Płatki drożdżowe to produkt spożywczy, który otrzymywany jest z nieaktywnych drożdży (najczęściej z gatunku Saccharomyces Cerevisiae). Na dalszym etapie, płatki są deaktywowane dzięki poddaniu ich działaniu wysokiej temperatury. Następnie, są dokładnie płukane i suszone. W procesie produkcyjnym zyskują one formę przypominającą drobne płatki owsiane lub gruboziarnistą bułkę tartą.

 

Płatki drożdżowe CRUNCHY, nowość Vivio, polecane są jako zamiennik soli i chrupiący dodatek do potraw. Płatki są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju potraw: zup, sałatek, kanapek, twarożku, jajecznicy, dressingów. W daniach kuchni wegańskiej, ze względu na swój lekko orzechowo-serowy posmak zastępują ser. Można stosować je jako panierkę do potraw smażonych. Świetnie sprawdzają się również jako dodatek do deserów, musli i jogurtu.

 

Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

Opinie klientów