info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

BIO Płatki owsiane bezglutenowe 1kg - BIO PLANET

BIO Płatki owsiane bezglutenowe 1kg BIO PLANET

BIO Płatki owsiane bezglutenowe 1kg - BIO PLANET

17,99 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  dostępne: 64 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

BIO Płatki owsiane - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKADATA WAŻNOŚCI
LitwaBIO PLANET2025-01-23

Skład: Płatki owsiane* (bez glutenu) 100%

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych



Wartość odżywcza  w 100 g:

Wartość energetyczna: 1561 kJ/371 kcal

Tłuszcz: 6,7 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,1 g

Węglowodany: 60 g

- w tym cukry: 0,8 g

Białko: 13 g

Sól: <0,01 g

 


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

BIO Płatki owsiane - Zastosowanie

Sposób użycia: Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.

 

Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, mleka, napoju zbożowego oraz z orzechami i owocami. Płatki owsiane to rownież doskonały składnik pasztetów i kotlecików wegetariańskich.

 

 

Warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

BIO Płatki owsiane - Opis produktu

Na tle innych płatków, płatki owsiane wyróżniają się one wyższą wartością odżywczą i energetyczną – 100 g płatków owsianych to około 370 kcal, 13 g białka, niemal 10 g błonnika, a także około 60 g węglowodanów.

Płatki owsiane zawierają dużą ilość błonnika pokarmowego w formie rozpuszczalnej, który zwiększa uczucie sytości na dłużej.

Zawierają one witaminy E oraz witaminy z grupy B: B1 (tiamina) i B5. Co więcej, występują w nich znaczne ilości składników mineralnych – ich zawartość jest wyższa niż w pszenicy, życie i jęczmieniu. Owies stanowi źródło potasu, magnezu, żelaza, cynku, manganu i miedzi. Dodatkowo płatki te są bezglutenowe i odpowiednie dla alergików i osób z celiakią.

 

Opinie klientów