Przypominamy, że w czasie darmowej dostawy punkty za zakupy zostają naliczone, jednak w tym dniu nie można wykorzystać kodów rabatowych.
Jeśli posiadasz punkty w programie lojalnościowym możesz je wykorzystać. Sprawdź szczegóły.
Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer
Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer
Produkt niedostępny
Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Polska | Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer |
SKŁAD: miód 95%, pierzga pszczela 5%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - Zastosowanie
Dawkowanie: Ponieważ nieznane są przypadki przedawkowania pierzgi , można ją spożywać systematycznie po 2 łyżeczki dziennie, rano przed jedzeniem i wieczorem przed kolacją. Jedynym działaniem ubocznym przy zbyt dużym spożyciu może być lekkie rozwolnienie.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać na półce w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - Opis produktu
Doskonały wybór dla osób z obniżoną odpornością i wszystkich którzy chcą wzmocnić odporność w okresie infekcyjnym.
Pierzga to przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy. Poprzez proces przetwarzania pyłku przez pszczoły produkt zyskuje dodatkowe wartości odżywcze i lecznicze. PIERZGA posiada w swoim składzie więcej witamin, kwasów organicznych niż pyłek kwiatowy. Bogaty skład pierzgi umożliwia odżywienie całego organizmu, przyspieszenie odbudowy komórek organizmu,zapobieganie powstawaniu wielu schorzeń.
Pierzga jest produktem pszczelim o bardzo dużych wartościach odżywczych, ma bogatszy skład niż pyłek i jest lepiej przyswajana, ponieważ dzięki fermentacji mlekowej podnosi się strawność substancji pokarmowych. Jest bogata w witaminy: A, wszystkie z grupy B, C, PP, E, D, K i H. Znajduje się w niej mnóstwo mikro- i makroelementów, a także enzymów wspomagających trawienie.
Pierzga, podobnie jak pyłek posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające. Poleca się ją w leczeniu schorzeń jelit, w anemii, chorobie nadciśnieniowej, w stanach zmęczenia i wyczerpania, a nawet w chorobach układu nerwowego. Bardzo dobre efekty daje pierzga stosowana przez ludzi starszych. Ma również zbawienny wpływ na skórę, dlatego poleca się ją w leczeniu łuszczycy.
Dowiedziono także iż pierzga działa przeciwbakteryjnie, wzmacniająco i regenerująco w okresie rekonwalescencji, po przebytych zabiegach operacyjnych, w stanach pozawałowych, w spadku odporności, w stanach chronicznego zmęczenia, w niedoborach witamin i składników mineralnych. Badania potwierdziły iż pierzgę można stosować zapobiegawczo i leczniczo w anemii.
Kuracja pierzgą pozwala wzmacniać układ nerwowy w stanach depresyjnych, w stanach przemęczenia psychicznego, oraz podczas wysiłku umysłowego.