info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer

%Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H

Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer

Cena regularna: 23,80 zł
21,90 zł
Najniższa cena z 30 dni: 23,80 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 2 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl
  dostępne: 17 szt.

darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKADATA WAŻNOŚCI
PolskaPrywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer2025-12-31

SKŁAD: miód 95%, pierzga pszczela 5%


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - Zastosowanie

Dawkowanie: Ponieważ nieznane są przypadki przedawkowania pierzgi , można ją spożywać systematycznie po 2 łyżeczki dziennie, rano przed jedzeniem i wieczorem przed kolacją. Jedynym działaniem ubocznym przy zbyt dużym spożyciu może być lekkie rozwolnienie.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA 

Przechowywać na półce w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - Opis produktu

Doskonały wybór dla osób z obniżoną odpornością i wszystkich którzy chcą wzmocnić odporność w okresie infekcyjnym.

Pierzga to przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy. Poprzez proces przetwarzania pyłku przez pszczoły produkt zyskuje dodatkowe wartości odżywcze i lecznicze. PIERZGA posiada w swoim składzie więcej witamin, kwasów organicznych niż pyłek kwiatowy. Bogaty skład pierzgi umożliwia odżywienie całego organizmu, przyspieszenie odbudowy komórek organizmu,zapobieganie powstawaniu wielu schorzeń.

Pierzga jest produktem pszczelim o bardzo dużych wartościach odżywczych, ma bogatszy skład niż pyłek i jest lepiej przyswajana, ponieważ dzięki fermentacji mlekowej podnosi się strawność substancji pokarmowych. Jest bogata w witaminy: A, wszystkie z grupy B, C, PP, E, D, K i H. Znajduje się w niej mnóstwo mikro- i makroelementów, a także enzymów wspomagających trawienie.

Pierzga, podobnie jak pyłek posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające. Poleca się ją w leczeniu schorzeń jelit, w anemii, chorobie nadciśnieniowej, w stanach zmęczenia i wyczerpania, a nawet w chorobach układu nerwowego. Bardzo dobre efekty daje pierzga stosowana przez ludzi starszych. Ma również zbawienny wpływ na skórę, dlatego poleca się ją w leczeniu łuszczycy.

Dowiedziono także iż pierzga działa przeciwbakteryjnie, wzmacniająco i regenerująco w okresie rekonwalescencji, po przebytych zabiegach operacyjnych, w stanach pozawałowych, w spadku odporności, w stanach chronicznego zmęczenia, w niedoborach witamin i składników mineralnych. Badania potwierdziły iż pierzgę można stosować zapobiegawczo i leczniczo w anemii.

Kuracja pierzgą pozwala wzmacniać układ nerwowy w stanach depresyjnych, w stanach przemęczenia psychicznego, oraz podczas wysiłku umysłowego.

Opinie klientów