
Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer
Kilka słów o marce
Historia pasieki sięga lat 40-tych, około roku 1995 liczba pni (pszczelich rodzin wraz z ulem i plastrami) zaczęła z sezonu na sezon rosnąć, by na przełomie 2003/2004 roku przekroczyć setkę. Obecnie nasza pasieka liczy około 250 pni pszczelich wielkopolskich. Firma posiada w pełni wyposażoną pracownię pszczelarską. Oprócz pasiek stacjonarnych prowadzone są też pasieki wędrowne - wszystko po to, by osiągnąć jak najlepszą jakość miodów. W 2009 roku pasieka wygrała konkurs na najlepszą Pasiekę Towarową Podkarpacia, a ich miody często zajmują wysokie miejsca w konkursach.
Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - Wartości odżywcze
SKŁAD: miód 95%, pierzga pszczela 5%
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - Zastosowanie
Dawkowanie: Ponieważ nieznane są przypadki przedawkowania pierzgi , można ją spożywać systematycznie po 2 łyżeczki dziennie, rano przed jedzeniem i wieczorem przed kolacją. Jedynym działaniem ubocznym przy zbyt dużym spożyciu może być lekkie rozwolnienie.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać na półce w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Pierzga pszczela w miodzie 400g H&H - Opis produktu
Doskonały wybór dla osób z obniżoną odpornością i wszystkich którzy chcą wzmocnić odporność w okresie infekcyjnym.
Pierzga to przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy. Poprzez proces przetwarzania pyłku przez pszczoły produkt zyskuje dodatkowe wartości odżywcze i lecznicze. PIERZGA posiada w swoim składzie więcej witamin, kwasów organicznych niż pyłek kwiatowy. Bogaty skład pierzgi umożliwia odżywienie całego organizmu, przyspieszenie odbudowy komórek organizmu,zapobieganie powstawaniu wielu schorzeń.
Pierzga jest produktem pszczelim o bardzo dużych wartościach odżywczych, ma bogatszy skład niż pyłek i jest lepiej przyswajana, ponieważ dzięki fermentacji mlekowej podnosi się strawność substancji pokarmowych. Jest bogata w witaminy: A, wszystkie z grupy B, C, PP, E, D, K i H. Znajduje się w niej mnóstwo mikro- i makroelementów, a także enzymów wspomagających trawienie.
Pierzga, podobnie jak pyłek posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i odtruwające. Poleca się ją w leczeniu schorzeń jelit, w anemii, chorobie nadciśnieniowej, w stanach zmęczenia i wyczerpania, a nawet w chorobach układu nerwowego. Bardzo dobre efekty daje pierzga stosowana przez ludzi starszych. Ma również zbawienny wpływ na skórę, dlatego poleca się ją w leczeniu łuszczycy.
Dowiedziono także iż pierzga działa przeciwbakteryjnie, wzmacniająco i regenerująco w okresie rekonwalescencji, po przebytych zabiegach operacyjnych, w stanach pozawałowych, w spadku odporności, w stanach chronicznego zmęczenia, w niedoborach witamin i składników mineralnych. Badania potwierdziły iż pierzgę można stosować zapobiegawczo i leczniczo w anemii.
Kuracja pierzgą pozwala wzmacniać układ nerwowy w stanach depresyjnych, w stanach przemęczenia psychicznego, oraz podczas wysiłku umysłowego.
PRODUCENT | Prywatna Pasieka Jerzy & Adrian Hammer |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
WEGETARIAŃSKI | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 2 pkt |
POZOSTAŁE GRAMATURY | 430g |