Pasztet paprykowy z soczewicą 160g Primavika
Pasztet paprykowy z soczewicą 160g Primavika
Produkt niedostępny
Pasztet paprykowy z soczewicą - skład
MARKA |
---|
- brak - |
Skład: woda, soczewica zielona 20%, papryka czerwona 16,9%, soja, marchew, seler, pietruszka, cebula, olej rzepakowy, przyprawy (zawierają seler), skrobia kukurydziana, sól, por, hydrolizat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, zioła (zawierają gorczycę), przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Wartości odżywcze: w 100 g
Wartość energetyczna 573 kJ / 136 kcal
Tłuszcze 4,7 g
W tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,5 g
Węglowodany 16 g
w tym cukry 2,3 g
Białko 7,5 g
Sól 2,3 g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Pasztet paprykowy z soczewicą - Zastosowanie
Pasztet paprykowy z soczewicą to świetna, zdrowa przekąska. Smakuje dobrze solo, jak również z chlebem żytnim, innym ulubionym pieczywem, wytrawnymi naleśnikami i omletami.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 dni.
Pasztet paprykowy z soczewicą - Opis produktu
Pasztet paprykowy z soczewicą od marki Primavika to produkt, który sprawdzi się podczas posiłków dla całej rodziny. Idealnie nadaje się na śniadanie, obiad oraz kolację. Roślinna pasztet zawiera między innymi czerwoną paprykę, zielona soczewicę, warzywa i soję. Warzywny pasztet przeznaczony jest dla wegan i wegetarian, gdyż nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego.
Papryka czerwona to bogactwo wartości odżywczych. Oprócz rozmaitych olejków eterycznych nadających charakterystyczny smak i aromat, stanowi także źródło flawonoidów, prowitaminy A, witaminy E, witaminy C oraz potasu, wapnia, magnezu i żelaza. Odmiany czerwone mają większa zawartość barwników, a w tym cennego likopenu.
Zielona soczewica, zaraz obok soi zawiera najwięcej białka spośród roślin strączkowych. Jest bogata również w błonnik, witaminy i minerały.
Produkt bezglutenowy. Zawiera soję, gorczycę oraz seler. Może zawierać soję i sezam.