info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043, +48 537 801 951

Rodzaj produktu
Producent

Pasty, hummusy, pasztety

Sortowanie:

Wyniki od 1 do 14 z 14 (strona 1)

Hummus - co to takiego?

Pasty warzywne to prosty i szybki sposób na urozmaicenie codziennej zdrowej diety oraz wzbogacenie jej w cenne składniki odżywcze. Najpopularniejszym smarowidłem produkowanym na bazie warzyw jest hummus. Pasta tego typu wywodzi się z rejonów południowo-wschodniego basenu Morza Śródziemnego. Chociaż można wytwarzać ją z niemal ze wszystkich strączków, to właśnie wersja na bazie ciecierzycy cieszy się największym powodzeniem. Sięgają po nią miłośnicy zdrowia i aktywnego stylu życia, a w szczególności weganie i wegetarianie. Hummus może być dobrym źródłem roślinnego białka o wysokiej wartości odżywczej. Ponadto zawiera spore ilości żelaza tak ważnego dla osób stosujących dietę bezmięsną oraz sportowców. Pasta z ciecierzycy może dostarczać również kwasu foliowego (witamina B9), witaminy C, cynku, selenu oraz wielu innych cennych mikro- i makroskładników.

Pasztety bezmięsne i Hummusy Vivio nie tylko dla wegan!

Pasty i pasztety warzywne doskonale wpasują się do codziennej zdrowej diety. Bogactwo smaków i mnóstwo aromatycznych przypraw sprawi, że nawet zwykłe kanapki staną się oryginalnym posiłkiem. Wśród wielu dostępnych wariantów bezmięsnych wyrobów każdy znajdzie produkt spełniający jego wysokie oczekiwania. Pasta z pieczonych batatów wyróżnia się lekko słodkawym, łagodnym smakiem. Pasztet pomidorowy zachwyca ziołowym aromatem. Hummus z wędzoną papryką i marchwią lub hummus z dynią i imbirem cechują się natomiast wyrazistym smakiem z ostrzejszą nutką. Wszystkie pasty Vivio wykonywane są na bazie warzyw. Podstawę stanowi gotowana ciecierzyca, która następnie wzbogacana jest dodatkowymi składnikami i całym mnóstwem aromatycznych przypraw. Wszystko to sprawia, że pasztety bezmięsne i hummusy są nie tylko bardzo zdrowe, ale również przepyszne. Doskonale nadają się jako smarowidła do kanapek, dipy do sałatek, bazy do sosów czy też dodatki do domowych tortilli.

Smalczyk wegański, pasta pomidorowa czy hummus warzywny – który jest najzdrowszy?

Wszystkie wegańskie pasty Vivio wyróżniają się wysoką jakością i cennymi wartościami odżywczymi. Jako że wytwarzane są na bazie ciecierzycy, mogą stanowić źródło dobrej jakości białka. Ponadto zawierają wiele witamin oraz składników mineralnych. Jednocześnie zawierają bardzo niewielkie ilości cukrów prostych. Stanowią źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika pokarmowego. Pasty warzywne są niskokaloryczne. 100 g produktu w zależności od smaku może dostarczać około 100-150 kcal. Hummus bezmięsny czy smalczyk wegański może być spożywany jako samodzielny posiłek w połączeniu z chlebem lub warzywami lub też stanowić uzupełnienie innych dań. Doskonale komponuje się z kaszami i makaronami. Może być spożywany również przez dzieci i osoby starsze. Ciecierzyca gotowana jest stosunkowo dobrze tolerowanym warzywem strączkowym, dzięki czemu sięgać po nią mogą również osoby, które na co dzień muszą rezygnować z warzyw takich jak fasola, groch czy bób.