Pasta curry zielona 400g - COCK BRAND
Pasta curry zielona 400g - COCK BRAND
Produkt niedostępny
Pasta curry zielona 400g COCK BRAND - skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Tajlandia | COCK BRAND |
SKŁAD: Świeże chili zielone 33%, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, galangal, kmin, nasiona kolendry
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Pasta curry zielona 400g COCK BRAND - Zastosowanie
Zielona pasta curry służy do przygotowania tajskiego zielonego curry. Jest to danie składające się z z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.
Przygotowanie bazy dania dla 2 - 3 osób:
Do rozgrzanego oleju (2 stołowe łyżki) dodajemy 50g pasty curry, mieszamy i podsmażamy około 3 minut, dodajemy ok 400ml mleka kokosowego i cały czas mieszając podgrzewamy 1 - 2 minut. Zamiast mleczka możemy wykorzystać bulion lub wodę, a gotowe danie podać z odrobina jogurtu, śmietany lub śmietanki sojowej. Do tak przygotowanej bazy dodajemy warzywa i tofu lub nasze ulubione mięso, krewetki czy inne owoce morza. Mięso może być uprzednio podsmażone lub surowe - wówczas dusimy je, aż zmięknie. Całość serwujemy z ryżem, pszennym lub ryżowym makaronem.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Pasta curry zielona 400g COCK BRAND - Opis produktu
Pasta curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie. Ceniona za swą unikalność, zarówno przez wielbicieli kuchni orientalnej, jak i przez smakoszy kuchni tradycyjnej. Możliwości zastosowania past curry są nieograniczone. Pasta curry to utarte i wymieszane składniki, aromatyczne zioła i przyprawy dające produkt wyrazisty w smaku oraz idealnie podkreślający smak przygotowywanych z nią dań.
Zielona pasta curry to jedna z trzech wersji pasty do przygotowywania najpopularniejszego tajskiego posiłku jakim jest zielone tajskie curry. Zielona pasta jest najostrzejsza ze wszystkich! Jej skład to m.in. świeże, zielone chilli (aż 33%) z dodatkiem galangalu oraz trawy cytrynowej nadającej paście pikantnego, jednocześnie orzeźwiającego smaku.
Zastosowanie past curry jest bardzo szerokie: od oryginalnych tajskich dań przez zupy do gęstych dipów lub sosów do mięs i warzyw.