DLA ZAMÓWIEŃ OD 129ZŁ dodajemy PREZENT Baton RAW FIT kokos, kakao GRATIS!    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Papier ryżowy okrągły 100g - House of Asia

Papier ryżowy okrągły 100g House of Asia

Papier ryżowy okrągły 100g - House of Asia

5,99 zł
Cena za 1KG / 1L: 59,90 zł

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni

Papier ryżowy okrągły 100g House of Asia - skład

SKŁAD: mąka ryżowa 90%, woda, sól

 

Wartości odżywcze w 100g

Energia kJ 1449 / kcal 341

Tłuszcz 0,1g

w tym tłuszcz nasycony 0,0g

Węglowodany 84,5g

Cukry 3,5g

Białko 0,5g

Sól 1,0g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Papier ryżowy okrągły 100g House of Asia - Zastosowanie

Papier ryżowy jest best bardzo łatwy w użyciu: wystarczy lekko zwilżyć wodą ryżowy płatek, napełnić farszem, delikatnie zwinąć i spring rolls są gotowe - pyszne danie gotowe do spożycia. Po usmażeniu w woku, na głębokim tłuszczu sajgonki stają się złociste i chrupiące. Podawać z sosem sojowym lub sosem z orzechów ziemnych.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Papier ryżowy okrągły 100g House of Asia - Opis produktu

Papier ryżowy jest niezbędnym składnikiem wielu potraw kuchni azjatyckiej, szczególnie chińskiej, tajskiej i wietnamskiej. Sporządzony z mąki ryżowej, wody i soli, jest naturalnym i smacznym składnikiem dań.

To cieniutkie, delikatne ciasto służy przede wszystkim do przygotowania popularnych sajgonek i spring rolls. Ale w papier ryżowy można zawinąć dosłownie wszystko: warzywa, tofu, tempeh, mięso, owoce morza, makaron vermicelli, świeże aromatyczne zioła. Płatki ryżowe są gotowe do użycia po lekkim zwilżeniu wodą, pod której wpływem staje się elastyczny. Równie doskonale sprawdzają się podczas smażenia.

Przygotowane spring rolls lub sajgonki najlepiej smakują z aromatycznymi sosami na bazie sosu sojowego lub orzechów ziemnych.

Opinie klientów