DLA ZAMÓWIEŃ OD 129ZŁ PRZYPRAWA DO GRILLA 100G GRATIS!    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Panierka PANKO 227g - KIKKOMAN

Panierka PANKO 227g KIKKOMAN

Panierka PANKO 227g - KIKKOMAN

16,80 zł
Cena za 1KG / 1L: 55,94 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Panierka PANKO 227g KIKKOMAN - skład

Składniki: mąka pszenna, cukier trzcinowy, drożdże, sól



Informacja o wartości odżywczej w 100 g

Wartość energetyczna

1565 kJ / 369 kcal

Tłuszcz

1.9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0.5 g

Węglowodany

72 g

w tym cukry

4.9 g

Białko

14 g

Sól

0.29 g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Panierka PANKO 227g KIKKOMAN - Zastosowanie

Chrupiąca panierka panko to fantastyczna alternatywa dla tradycyjnej bułki tartej. Może być stosowana do panierowania szerokiej gamy potraw, od japońskiego tonkatsu (smażone kotlety wieprzowe), poprzez smażone sznycle, aż po krokiety warzywne. Bułka tarta panko świetnie nadaje się również jako środek wiążący do klopsików, pieczeni, wszelkiego rodzaju farszów i nadzień, ciast, a nawet burgerów wegetariańskich.

 

Kilka łyżek panko dodanych do zupy lub sosu pomoże nadać im cudownie kremową konsystencję. Panko Kikkoman nie zawiera żadnych przypraw, dzięki czemu idealnie nadaje się również do słodkich dań, dodając przyjemnej chrupkości kruszonkom i tartom oraz tworząc rozkosznie chrupką skórkę na smażonych w głębokim tłuszczu deserach.

Panierka PANKO 227g KIKKOMAN - Opis produktu

Kikkoman Panko to chrupiąca panierka w japońskim stylu.Nazwa „panko” pochodzi od japońskich słów oznaczających chleb („pan”) i mąkę („ko”).  Tradycyjnie panko przygotowuje się ze specjalnego białego chleba bez skórki, który najpierw bardzo drobno się mieli, a potem suszy.

 

Panierka dodaje przyjemnej chrupkości różnym rodzajom potraw. Małe płatki panko są lżejsze i mają bardziej przewiewną teksturę niż tradycyjna bułka tarta. Panierka panko wchłania mniej oleju i tłuszczu, dzięki czemu potrawy pieczone w piekarniku i na ruszcie oraz smażone w głębokim oleju mają lżejszą i bardziej chrupiącą teksturę.

 

Produkt odpowiedni dla wegan. Zawiera gluten.

 

Opinie klientów