Ostrzałka do noży Classic PL czarna AnySharp
Ostrzałka do noży Classic PL czarna AnySharp
Produkt niedostępny
Ostrzałka do noży Classic PL czarna AnySharp - skład
MARKA |
---|
- brak - |
Ostrzałka do noży Classic PL czarna AnySharp - Opis produktu
W ostrzałce do noży AnySharp Classic Black zainstalowane zostały dwie trójkątne płytki ostrzące, wykonane w całości z super twardego węglika wolframu. To nowoczesny, zaawansowany technologicznie materiał, który powstaje w wyniku syntezy metalicznego wolframu i węgla w wysokich temperaturach, dochodzących nawet do 2000 °C. Materiał ten jest nadzwyczajnie twardy, skuteczny i żywotny.
Ostrzałka wyposażona jest również w mocne i nieruchome podparcie dla płytek ostrzących, dzięki gumowej przyssawce z dźwignią PowerGrip. Dzięki takiej stabilizacji, proces ostrzenia przez płytki ostrzące jest dokładniejszy i bardziej efektywny w porównaniu z ostrzałkami przytrzymywanymi drugą ręką.
Korpus ostrzałki wykonany został z wytrzymałego tworzywa w kolorze czarnym. Tym głównie wersja Classic różni się od wersji PRO ostrzałek AnySharp.
Do jakich noży nadaje się ostrzałka AnySharp Classic?
- gładkich,
- ząbkowanych np. nóż do chleba,
- nierdzewnych,
- ze stali węglowej,
- tytanowych,
- finek, scyzoryków,
- tasaków, noży myśliwskich,
- siekier.
Nie nadaje się do ostrzenia noży ceramicznych ani noży z drobnymi ząbkami, np. noże do steków.
Jak ostrzyć noże?
- Przyssij ostrzałkę. Przyciśnij lekko ostrzałkę do blatu i opuść dźwignię.
- Naostrz nóż, przeciągając go między płytkami. Przeciągaj nóż do siebie delikatnymi pociągnięciami, aż będzie ostry,tak jak lubisz.