info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Oliwki nadziewane papryką 120g - - BERNAL

%Oliwki nadziewane papryką 120g - BERNAL

Oliwki nadziewane papryką 120g - - BERNAL

Cena regularna: 9,71 zł
4,99 zł
Najniższa cena z 30 dni: 4,99 zł
Cena za 1KG / 1L: 41,57 zł

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni

OLIWKI NADZIEWANE PASTĄ Z CZERWONEJ PAPRYKI 292g - BERNAL - skład

KRAJ POCHODZENIAMARKA
HiszpaniaBERNAL

woda, zielone oliwki manzanilla, pasta z papryki 9,5% [woda, pieczona papryka 27%, przyprawy i stabilizator: alginian sodu], sól, wzmacniacz smaku E621, E635, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

OLIWKI NADZIEWANE PASTĄ Z CZERWONEJ PAPRYKI 292g - BERNAL - Zastosowanie

Hiszpańskie zielone oliwki nadziewane pastą z czerwonej papryki świetnie nadają się jako przekąska lub jako przystawka - do sałatek, kremów, tapasów, tapenad, tortilli, kanapek i muffinek. Doskonale nadają się również jako dodatek do dań głównych.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, nie wystawiaj bezpośrednio na działanie promieni słonecznych. Po otwarciu trzymać w lodówce i spożyć w przeciągu 7 dni.

OLIWKI NADZIEWANE PASTĄ Z CZERWONEJ PAPRYKI 292g - BERNAL - Opis produktu

Czy wiesz, że kolor oliwek nie zależy od ich rodzaju, choć istnieje oczywiście wiele odmian tych owoców. Barwa związana jest z momentem zbioru lub sposobem obróbki oliwek. Zielone oliwki to owoce zebrane, zanim dojrzeją, ale już po tym kiedy osiągną właściwą wielkość. Czerwone (lub brązowawe czy z odcieniem fioletowym) to oliwki zebrane w następnym stadium dojrzewania, ale jeszcze przed osiągnięciem pełnej dojrzałości. Dojrzałe są dopiero czarne (lub bardzo ciemnobrązowe) oliwki.

 

Oliwki, mimo że są bogatym źródłem kwasów tłuszczowych to produkt niskokaloryczny. 25 g czyli 10 oliwek to zaledwie 37 kcal. W takiej porcji otrzymujemy cały pakiet odżywczych składników. Przede wszystkim zawierają dużo dobroczynnego kwasu oleinowy. Oliwki bogate są w witaminy z grupy B ważne dla dobrej kondycji skóry, układu nerwowego i przemiany materii oraz prowitaminy A, witaminy C i E - czyli całego pakietu ochronnego przed działaniem wolnych rodników. Oliwki zawierają też cenne minerały: fosfor, potas, żelazo, miedź i sporo błonnika. Zwykle nie zdajemy sobie z tego sprawy, ale oliwki, które jemy, są kiszone - mają więc wszelkie zalety kiszonek: poprawianie odporności, korzystny wpływ na florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz, jak się ostatnio okazało, działanie przeciwdepresyjne.

OLIWKI NADZIEWANE PASTĄ Z CZERWONEJ PAPRYKI 292g - BERNAL - Przeciwwskazania

Może zawierać pestki i śladowe ilości siarczanów, ryb i migdałów.

Opinie klientów